MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 14. 11. 2012.

Rad gerontodomaćice Vesne Barbir (X/2012)

Gerontodomaćica Vesna BarbirGerontodomaćica Vesna BarbirOd početka osmog do kraja desetog mjeseca 2012. godine u "Oazi" je kao gerontodomaćica radila Vesna Barbir iz Belog Manastira. Bila je zaposlena preko mjere zapošljavanja javni radovi, a radila je u "Oazinom" programu "Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira". Bile je zadužena za 10 osoba (osam žena i dva muškarca).

U mjesecu studenom obavila je ukupno 70 obilazaka. Pri tome je odradila mnoštvo poslova: 39 puta spremanje kuće ili stana, ponekad i dvorišta, 6 puta nabavka raznih namirnica, 6 puta pranje posuđa onima koji to ne mogu sami, tri puta strojno pranje rublja, u dva slučaja nabavljala je odjeću ili je odnosila na krpanje i popravak "Oazinoj" gerontokrojačici, tri puta plaćala razne kućne račune, tri puta je bila kod liječnika za prijepis recepata i u apoteci po medikamente…

Kako su tokom desetog mjeseca počeli i hladni dani, 8 puta je odnosila starim osobama drva u stan. Među Vesninim korisnicima bilo je i gotovo potpuno gluhih osoba, kao i onih koji leže te se ne mogu kretati. Za takve osobe "Oazina" je gerontodomaćica morala rezervirati i vrijeme za razgovor i druženje. Već predzadnjeg dana njenog rada u "Oazi", njezini korisnici počeli su se telefonom javljati asistentici na programu da im je žao što ih Vesna Barbir više neće obilaziti.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok