MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 11. 11. 2012.

Obilježen Dan Grada Belog Manastira

500-litrena kotlovčina u kojoj se kuhao grah za 600-tinjak osoba500-litrena kotlovčina u kojoj se kuhao grah za 600-tinjak osobaPolaganjem vijenaca ispred središnjeg križa na Katoličkom groblju započelo je obilježavanje 11. studenoga, Dana Grada Belog Manastira. Nakon toga uslijedila je sveta misa u župnoj crkvi svetog Martina i krštenje vina u dvorištu crkve. Istovremeno, na središnjem je Trgu slobode započelo predstavljanje nacionalnih zajednica, udruga i obrtnika, uz ponudu tradicijskih jela, upotrebnih predmeta, suvenira i ekoproizvoda. Trgom je dominirao 500-litreni kotlić u kojemu su članovi MKU-a "Pélmonostor" mještanima kuhali grah za 600-tinjak osoba.

Obilježavanju Dana Grada priključili su se i sportaši pa su u Nastavno-sportskoj dvorani organizirani 5. otvoreni stolnoteniski turnir, šahovski memorijalni turnir "Prof. Antun Bubalović" i odbojkaški turnir kadetkinja. Na boćarskom igralištu "Langova bara" u Betonskoj ulici BK "Vid" organizirao je turnir u boćanju drvenim boćama.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća dodijeljena su gradska priznanja. Ove godine Zlatnu plaketu Grada Belog Manastira "Sveti Martin" dobio je gradonačelnik Mohača József Szekó za izuzetan doprinos u razvijanju odnosa u svim područjima suradnje zbratimljenih gradova Belog Manastira i Mohača, a u povodu 40 godina suradnje dvaju gradova. Povelje grada Belog Manastira zaslužili su Ivan Feher, Franjo Balog, Streljačka udruga "Mars" i Mirovna grupa Oaza. Uz gradske vijećnike i čelništvo grada, sjednici Gradskog vijeća nazočio je, među ostalima, i počasni građanin Belog Manastira Vladimir Šeks. Jučerašnji program završen je uprizorenjem legende o svetom Martinu u izvedbi članova DZMH.

(Napisao Ivica Getto, "Glas Slavonije"; opširniji članak
 o svečanoj sjednici Gradskog vijeća na web-stranici Radija Baranja)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok