MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 27. 06. 2012.

Edukacija o ženskom poduzetništvu

Predmeti od filcane vune s 'Oazinih' radionica
Predmeti od filcane vune s 'Oazinih' radionica

U utorak i srijedu, 26-27. VI. 2012. godine, u zagrebačkom Hotelu Palace, a u organizaciji splitske Udruge Mi , održana je edukacija "Žensko poduzetništvo u proizvodnji tradicijskih tekstilnih proizvoda". Cilj edukacije bio je približavanje principa poduzetništva ženama s područja od posebne državne skrbi (PPDS) kao načina samozapošljavanja, s naglaskom na proizvodnju tradicijskih tekstilnih proizvoda. Na edukaciji je bila i "Oazina" članica Jelena Opačić-Matijević, koja se na "Oazinim" kreativnim radionicama za žene bavi izradom takvih proizvoda.

 

Učesnike edukacije pozdravila je Nives Ivelja iz Udruge Mi i objasnila zašto je ona organizirana, a potom se govorilo o sljedećim temama:

  • Mjere poticanja samozapošljavanja - Kristina Alerić, Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ);
  • Mogućnosti poduzetništva žena na PPDS-u - Violeta Jelić, Nenad Joksimović, Hrvatska obrtnička komora (HOK);
  • Kako registrirati obrt? - Violeta Jelić i Nenad Joksimović, HOK;
  • Tradicijska tekstilna proizvodnja - Anđelko Vojvoda, HOK;
  • Kako tržište upoznati sa svojim proizvodima u uvjetima vrlo malih ili nikakvih marketinških budžeta? - Đurđica Marković, specijalistica za odnose s javnošću, privatna poduzetnica i potpredsjednica Udruge malih i srednjih poduzetnika pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP);
  • Put do autentičnog tekstilnog i odjevnog proizvoda – Jadran Kale, Sveučilište u Zadru;
  • Primjer iz prakse - priča poduzetnice - Ana Bat, Zagreb.

Informacije koje su učesnice edukacije dobile bile su jasne i iscrpne. Osim toga, dobile su ih odjednom i na jednom mjestu, inače bi ih morale skupljati mjesecima.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok