MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 30. 05. 2012.

"Oazin" gerontomajstor i dalje ima pune ruke posla

'Oazin' gerontomajstor Robert Dvornić
'Oazin' gerontomajstor Robert Dvornić

Gerontomajstor Robert Dvornić, po struci elektrotehničar, zaposlen je u "Oazi" preko mjere HZZ-a javni radovi na socijalnom programa "Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira". Svakodnevno obilazi korisnike toga programa u Belom Manastiru, Branjinom Vrhu i Šećerani i besplatno vrši razne popravke i obavlja sitnije poslove. Pored toga, srijedom prisustvuje sastancima "Oazinog" gerontotima, uključuje se i u "Oazine" akcije (npr. Sajam udruga Baranje), a kad zatreba, odradi ponešto i u samoj "Oazi" (npr. promijeni gumu na biciklu kojim gerontodomaćica obilazi korisnike).

 

A kako se odvijaju poslovi "Oazinog" gerontomajstora? Gerontodomaćice mu u "Oazi" svakodnevno ostavljaju poruke o tome kakve su popravke ili poslovi potrebni kod pojedinih korisnika, a on ih nastoji uklopiti u svoj raspored obilazaka starih osoba i što prije obaviti. U mjesecu maju 2012. godine odradio je stvarno svega i svačega: popravak alata, ciglene staze, kapije, ormara, produžnog kabela, roletne, slavine, usisivača, utičnice, vešmašine, vodokotlića, vrata za tavan…; košnja trave i šišanje živice; krečenje fasade; lijepljenje pločica u kupatilu; montaža katanca na šupi za drva; oštrenje alata i noževa za kosilicu; postavljanje slika na zidove; promjena grijača na bojleru i čišćenje bojlera; prskanje ruža protiv nametnika; zamjena odvodne cijevi ispod sudopera…

Posao gerontomajstora zaista je zanimljiv jer se svaki dan radi nešto drugo i nikada nije gotov jer se starim osobama svakodnevno nešto kvari. A ako je gerontomajstor još i vrijedan i svoj posao radi s voljom i veseljem, kao što ga radi Robert Dvornić, onda i "Oaza" i njeni korisnici mogu biti zadovoljni što postoji takva socijalna usluga.

Pročitano 1227 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok