MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 26. 04. 2012.

Završna konferencija projekta "Mladi i socijalno poduzetništvo"

(Program EU-a za Hrvatsku IPA IV -
Razvoj ljudskih potencijala, Mladi na tržištu rada)

Završna konferencija 'Mladi i socijalno poduzetništvo'
Branislav Vorkapić, Lejla Šehić Relić i Marina Mišanović

U četvrtak, 26. IV. 2012. godine, u Hotelu "Osijek" održana je jednodnevna završna konferencija projekta "Mladi i socijalno poduzetništvo". Taj projekt je godinu dana provodila osječka Organizacija za građanske inicijative(OGI) u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje (HZZ) - Područnom službom Osijek. Sufinanciranje projekta osigurao je Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Opći cilj projekta bio je podrška razvoju aktivne politike tržišta rada i mjera za nezaposlene mlade na području Osječko-baranjske županije, a ciljana skupina bile su nezaposlene mlade osobe s područja Grada Osijeka evidentirane na HZZ-u i poduzetnici.

Jedna od značajnih aktivnosti toga projekta bilo je osnivanje socijalne uslužne tvrtke za mlade koja će se baviti posredovanjem u zapošljavanju nezaposlenih mladih osoba. Osnivači te tvrtke su pravne osobe: četiri udruge, jedna zaklada te jedan gospodarstvenik.

Završna konferencija 'Mladi i socijalno poduzetništvo'
Brojni učesnici konferencije
Završna konferencija 'Mladi i socijalno poduzetništvo'
Izložbom prikazani rezultati projekta

Završna konferencija bila je usmjerena na prezentaciju svih rezultata provedenog projekta. Nakon kratkog uvoda moderatorice konferencije Lejle Šehić Relić, uvodno obraćanje imali su: Milan Ivanović, član Upravnog odbora OGI-ja, Anto Barukčić, pročelnik HZZ-a - Područne službe Osijek, Romano Kristić, pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo Grada Osijeka, Ivana Katavić-Milardović, pomoćnica pročelnika Agencije za razvoj Osječko-baranjske županije, i Tatjana Dalić, pomoćnica ministra u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava. Nakon toga je Branislav Vorkapić, izvršni direktor OGI-ja, predstavio projekt kroz prezentaciju, a rezultate kroz prikaz sedmominutnog filma te malu izložbu slika s projektnih aktivnosti. Potom je Marina Mišanovićpredstavila Društvo za posredovanje i usluge Pro directo d.o.o.

 

Na konferenciji je bilo mnogo sudionika, a među njima i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić. Svi su oni nakon pauze imali mogućnost sudjelovati u razgovoru s pomoćnicom ministra Tatjanom Dalić o prijedloga Zakona o poticanju zapošljavanja, kojim se uvodi rad bez zasnivanja radnog odnosa u svrhu stjecanja radnog iskustva.

Pročitano 2659 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok