MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Sadržaj izdvojen po datumu: Petak, 01 Svibnja 2020

Kliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatuKliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatu

Na FB-stranici Turističke zajednice Općine Bilje postavljen je 30. IV. 2020. godine zanimljiv tekst o "svibanjskom stablu" ili "majpanu". Evo što u tom članku piše:

Dan 1. svibnja, osim što je poznat kao Praznik rada, smatra se važnim datumom i u narodnim običajima. Uz njega se veže postavljanje "svibanjskog stabla" ili "majpana" (u Baranji se radi o topoli ili vrbi).

I zaposleni u udrugama su - radniciI zaposleni u udrugama su - radniciNa svojoj FB-stranici Međunarodni praznik rada čestitala je i Lejla Šehić Relić (Volonterski centar Osijek). Njezin tekst prenosimo u cijelosti:

Radnička prava zaposlenih u udrugama nisu tema. Ili nije vrijeme, ili nisu prilike, ili nemoj o nama... Mi se uglavnom iskreno zalažemo za radnička prava zaposlenih u drugim sektorima i na to smo, s pravom, ponosni. Ipak, dođe vrijeme kad treba reći da veliki broj zaposlenih u udrugama radi u neizvjesnim uvjetima, ...

Borba za svakoga radnika...Borba za svakoga radnika...Zamjenik osječkog gradonačelnika Boris Piližota na svojoj FB-stranici čestitao je građanima Međunarodni praznik rada:

Borba za svakoga radnika, za svako radno mjesto u ovom je trenutku osnova razmišljanja svakog odgovornog građanina, poduzetnika i političara. U odnosu na 1. svibnja 1886. i organizirane prosvjede za prava radnika u Chicagu, novo vrijeme s novim izazovima u fokus stavlja nešto drugačije, a opet vrlo slične teme.

Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok