MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Sadržaj izdvojen po datumu: Subota, 14 Listopada 2017

Belomanastirski učenici u Novom SaduBelomanastirski učenici u Novom Sadu(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 14. X. 2017. godine, učenici i profesori Gimnazije Beli Manastir i Druge srednje škole Beli Manastir te članovi Vijeća srpske nacionalne manjine u Gradu Belom Manastiru i belomanastirskog pododbora SKD-a "Prosvjeta" posjetili su Novi Sad. Među putnicima je bila i Dragana Nikolić, donedavna zaposlenica Mirovne grupe Oaza. Put je financiralo Vijeće srpske nacionalne manjine, a organizirao ga je Predrag Stojanović, zamjenik belomanastirskog gradonačelnika.

Ljubica Buha (desno) i Terezija Radić (u crvenom)Ljubica Buha (desno) i Terezija Radić (u crvenom)(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje, ovdje i ovdje)

Lug je selo u Baranji, koje se nalazi na županijskoj cesti između Kneževih Vinograda i Bilja. Ima oko 750 stanovnika uglavnom mađarske nacionalnosti. Naročito je poznato po proizvodnji paprike pa nas onda ne treba čuditi činjenica da se u tom selu godinama organiziraju manifestacije (i to dvije!) posvećene baš tom povrću, uglavnom pod imenom "Paprikafest".

'Oazine' kreativke na 'Paprikafestu' u Lugu'Oazine' kreativke na 'Paprikafestu' u LuguU subotu, 14. X. 2017. godine, s početkom u 10 sati, na osmom "Paprikafestu" u Lugu jedan štand bio je rezerviran za "Oazu". Na njemu je voditeljica likovno-kreativnih radionica Ana Jeličić izložila i prezentirala radove koje su napravile korisnice na radionicama održanima u sklopu projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji".

Vijenac paprike za 'Ginisa'Vijenac paprike za 'Ginisa'(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje, ovdje i ovdje)

U subotu, 14. X. 2017. godine, Mirovna grupa Oaza organizirala je izlet za osobe starije od 60 godina na "Paprikafest" održan toga dana u Lugu. Izlet je organiziran u okviru projekta "Dostojanstveno starenje – II", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok