MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Sadržaj izdvojen po datumu: Ponedjeljak, 02 Listopada 2017

Korisnica Donka DvornićKorisnica Donka Dvornić(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U devetom mjesecu 2017. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, održane su četiri likovno-kreativne radionice za žene ponedjeljkom od 18 do 20 sati pod vodstvom Jelene Opačić-Matijević. Na njima je bilo od šest do 11 korisnica, a održane su u sklopu projekta "Dostojanstveno starenje – II", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Na radionicama su izrađivane narukvice i ogrlice od kože te privjesci od plastičnih slamčica. Slamčice su, na primjer, rezane u komadiće i otapane vrelom peglom između dva papira za pečenje. Na taj način dobivale su se plastične pločice, koje su oblikovane prema željama. Kroz njih su provučene karike za ključeve i eto novih – privjesaka.

'Oazina' projekt-koordinatorica potpisuje ugovor'Oazina' projekt-koordinatorica potpisuje ugovorU ponedjeljak, 2. X. 2017. godine, dopisnim putem, "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić potpisala je ugovor vrijedan 93.380 kuna s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva za financiranje projekta "Nasilje baš nije fer". Projekt je prošao na natječaju za prijavu projekata u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2017/2018.

Taj projekt "Oaza" će provesti u partnerstvu s Osnovnom školom "Dr. Franjo Tuđman" iz Belog Manastira i Osnovnom školom Kneževi Vinogradi. Cilj projekta je prevencijom nasilja među osnovnoškolskom djecom poticati ih na razvijanje tolerancije, poštivanja ljudskih prava i nenasilnog rješavanja sukoba.

Stela Fabijan i baka Mara LubinaStela Fabijan i baka Mara Lubina(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba (1. X.), u ponedjeljak (2. X. 2017) "Oazine" zaposlenice Stela Fabijan i Jelena Opačić-Matijević, koje su ranije radile i kao gerontodomaćice, podijelile su korisnicama "Oazine" socijalne usluge pomoć u kući skromne poklon-paketiće, koji su sadržavali bombone, keks i "Cedevitu".

Korisnice su se jako obradovale paketićima, kojih je podijeljeno 18. Veoma lijepo su dočekale "Oazine" zaposlenice i zahvaljivale su se na pažnji. Zbog poklona su bili sretne, ali ujedno i tužne jer im trenutno "Oaza" ne može pružiti pomoć u kući i to stoga što nema javnih radova preko kojih se financirao rad gerontodomaćica. Nadajmo se da ih uskoro opet netko obilaziti i pomagati im u onome što im je najpotrebnije.

Ponedjeljak, 02. 10. 2017.

Rad "Oazine" praonice (IX/2017)

Oprane zavjeseOprane zavjeseU toku devetog mjeseca 2017. godine u "Oazinoj" besplatnoj praonici u belomanastirskom Društvenom centru četiri puta prala se odjeća i ostalo. "Oazina" praonica djeluje u okviru trogodišnjeg programa "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Prale su se zavjese, odjeća te posteljina. Jednom je oprana i roba donirana "Oazinoj" burzi odjeće i obuće. Sve ono što je oprano osušeno je, složeno i vraćeno "Oazinim" korisnicima.

Prilika da naučite nešto novoPrilika da naučite nešto novoDragi seniori!

- Djeca i unuci nemaju strpljenja za vas i modernu tehnologiju?
- Želite naučiti pisati i crtati na računalu?
- Dobili ste pametni telefon, a ne znate kako se njime koristiti?
- Želite se prošetati New Yorkom ili Barcelonom preko računala?

Ako su vaši odgovori na gornja pitanja potvrdni, dođite u "Oazu" na besplatnu informatičku obuku. Mirovna grupa Oaza pokreće osnovnu informatičku obuku za osobe iznad 60 godina.

Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok