MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Sadržaj izdvojen po datumu: Četvrtak, 17 Svibnja 2018
Četvrtak, 17. 05. 2018.

17. Kulinijada u Jagodnjaku

Pobjednik Marko Spajić iz OtokaPobjednik Marko Spajić iz Otoka(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje i ovdje)

U četvrtak, 17. V. 2018. godine, na Spasovo, u Jagodnjaku je održana 17. Kulinijada. Tradicionalno se na pravoslavno Spasovo načinje kulin pa je termin Kulinijade uvijek vezan za taj pomični praznik, koji se slavi u četrdeseti dan poslije Uskrsa, a cilj manifestacije je promocija kulina kao tradicionalne baranjske delicije.

Na ovogodišnju Kulinijadu u Jagodnjaku proizvođači kulina iz Baranje i Slavonije prijavili su 123 uzorka. Stručni žiri ocijenio je sve kuline u rasponu od 61,4 do 94 boda, a oni koji su osvojili preko 91 bod nagrađeni su zlatnim medaljama. Najbolji kulin, koji je dobio 94 boda, prijavio je Marko Spajić iz Otoka u Slavoniji, dok su drugo i treće mjesto osvojili Ferenc Pintar iz Novog Bezdana u Baranji (93,2) i Kulen Novosel iz Gata kod Belišća (93).

Tokom četvrtog i petog mjeseca 2018.godine u belomanastirskoj Razred 2.a učiteljice Ljerke ĐerfiRazred 2.a učiteljice Ljerke ĐerfiOsnovnoj školi "Dr. Franjo Tuđman", a u sklopu "Oazinog" projekta "Nasilje baš nije fer", održana je u svim drugim razredima četvrta radionica nenasilne komunikacije pod nazivom "Ruka pomirenja". Radionicu su sa svojim učenicima održale učiteljice Ljerka Đerfi (2.a), Melita Lesić (2.b), Mirela Elveđi (2.c) i Mirta Pilić (2.d).

Prvo je četvrta radionica održana u 2.b-razredu učiteljice Melite Lesić (16. travnja), pa u 2.d učiteljice Mirte Pilić (18. travnja), pa u 2.a učiteljice Ljerke Đerfi (8. svibnja) i konačno u 2.c učiteljice Mirele Elveđi (17. svibnja).

Ivan Anušić, Ivica Vrkić, Cvjetana Plavša-Matić, Helena Beus, Marko PavićIvan Anušić, Ivica Vrkić, Cvjetana Plavša-Matić, Helena Beus, Marko PavićU četvrtak, 17. V. 2018. godine, u 11 sati, u Osijeku je, na adresi Hrvatske republike 26, svečano otvorena Regionalna podružnica Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Podružnice u Osijeku, u Splitu (otvorena 9. V.) i u Rijeci (otvorena 15. V.) sastavni su dijelovi Odjela za podršku i praćenje provedbe programa EU Nacionalne zaklade. Podružnice će na lokalnoj i regionalnoj razini pružati tehničku podršku korisnicima odobrenih bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda (ESF-a).

Europski kulturni itinerarEuropski kulturni itinerar(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak, 17. V. 2018. godine, s početkom u 10 sati, u konferencijskoj dvorani belomanastirskog Etnološkog centra baranjske baštine održan je sastanak na kome je udruga "Prijatelji Svetog Martina" okupila predstavnike belomanastirskih udruga i članove Turističke zajednice Baranja da bi im predstavila novu manifestaciju nazvanu "Stope Sv. Martina". Uime Mirovne grupe Oaza na tom sastanku bila je Jelena Opačić-Matijević.

Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok