MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Vreće ne u smeće

U sklopu projekta "Tolerancija – DA, nasilje – NE" učiteljice trećih i četvrtih razreda Darda sa svojim učenicima tokom travnja održale su treću radionicu pod imenom "Riječi su mostovi ili zidovi".

Učiteljice Radmila Stanić (3.a), Elizabeta Nikolić (3.b), Biljana Kodžoman (3.c), Julijana Fremec (4.a), Mirela Kotromanović (4.b), Belinda Kovačević (4.c) i Jela Merdić (2. i 4. r. PŠ Mece) i njihovi učenici na radionicama su se upoznali s vještinom jasnog izražavanja sebe bez interpretacije i optuživanja drugoga. Učili su aktivno slušanje i razliku između verbalne i neverbalne komunikacije. Na primjerima iz vlastitog iskustva naučili su razliku između TI-govora i JA-govora.

Učenici prvih i drugih razreda Darda sa svojim učiteljicama tokom travnja 2017. godine održali su treću radionicu u sklopu projekta "Tolerancija – DA, nasilje – NE" pod nazivom "Aktivno slušamo". Treću radionicu vodile su učiteljice: Sandra Forijan (1.a), Ljubica Maceković (1.b), Gordana Kunšt (1.c), Gordana Vesić (2.a), Mirela Turk (2.b) i Nataša Mumlek (1. i 2. r. PŠ Mece).

Na toj radionici učenici su upoznati s vještinom jasnog izražavanja sebe bez interpretacije i optuživanja drugoga. Učili su aktivno slušanje i razliku između verbalne i neverbalne komunikacije. Djeca najbolje uče kroz igru uloga, u kojima razvijaju sposobnosti i vještine komunikacije i kooperacije. Važno iskustvo stekli su pozornim slušanjem sugovornika, ali i postavljanjem u ulogu govornika.

Ponedjeljak, 08. 05. 2017.

Rad "Oazinog" šnajderaja (IV/2017)

Izrada taburea od otpisane garderobeIzrada taburea od otpisane garderobe"Oazin" šnajderaj djeluje kroz projekt "Pomoć ugroženim Belomanastircima". U njemu gerontokrojačica Jelena Opačić-Matijević besplatno prepravlja i krpi garderobu za socijalno ugrožene i starije osobe s područja Grada Belog Manastira. Sve takve osobe mogu doći u "Oazino" sjedište (Ulica J. Antala 3) ili nazvati telefonom (705-055) i dogovoriti se s gerontokrojačicom oko detalja.

Tokom četvrtog mjeseca 2017. godine nije bilo popravaka garderobe za "Oazine" korisnike. "Oazinoj" burzi odjeće i obuće netko je donirao nekoliko metara štofa, za koji nitko od korisnika nije bio zainteresiran, pa je gerontokrojačica od njega šila jastučiće za stolice. Također je pregledavala doniranu odjeću, krpila ono što je bilo poderano ili imalo manju grešku te dodavala dugmad tamo gdje je to bilo potrebno.

Dragana NikolićDragana Nikolić

Od 1. IV. 2017. godini u Mirovnoj grupi Oaza zaposlena je Dragana Nikolić iz Belog Manastira kao projektna asistentica na provođenju nekih "Oazinih" projekata i kao osoba mlađa od 30 godina. Po zanimanju je učiteljica, a to zvanje stekla je na Učiteljskom fakultetu u Osijeku. Prije nje na tom radnom mjestu radila je Sanela Stanojević, također iz Belog Manastira, koje je u međuvremenu našla posao u Zagrebu.

Na početku rada u "Oazi", Dragana se – kao dio projektnog tima za praćenje i provedbu projekata i koordinatorica volontera – posvetila upoznavanju s projektima i projektnom dokumentacijom. Objašnjene su joj pojedine aktivnosti i radionice za koje će biti zadužena.

Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok