MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Izvaninstitucionalno obrazovanje
Nedjelja, 21. 07. 2019.

Održana 11. Lučka fišijada

Fišijada u LučuFišijada u Luču(Fotoalbum BaranjaMedije može se vidjeti ovdje)

U nedjelju, 21. VII. 2019. godine, s početkom u 18 sati, održana je 11. Lučka fišijada, koju je, uz pokroviteljstvo Općine Petlovac, organiziralo Dobrovoljno vatrogasno društvo Luč. Toga dana mještani Luča proslavili su crkveni god Marije Magdalene, zaštitnice mjesta. Na Fišijadi su se okupile 34 kuharske ekipe, a najbolji fiš-paprikaš skuhala je ekipa Brac’ iz Gata (kuhar Deni Živković). Drugo mjesto osvojila je ekipa "Hladno pivo" iz Kneževih Vinograda, treći je bio Erik Munk iz Luga.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Savjet mladih Grada Belog Manastira, u suradnji s Turističkom zajednicom Baranje, Baranjskom udrugom mladih (BUM) i Savjetom mladih Osječko-baranjske županije, organizira šesto po redu Belomanastirsko ljeto mladih.

To je manifestacija koja ima za cilj podići kvalitetu društvenog života mladih za vrijeme ljetnih mjeseci, pružajući priliku za sudjelovanje, volontiranje i posjećivanje raznih kulturno-zabavnih događanja svim mladima, ali i drugim zainteresiranima. Belomanastirsko ljeto mladih 2019. godine obuhvaća šest događanja, koja se protežu od 26. srpnja pa sve do 4. kolovoza.

(Opširnije: osijeknews.hr, radio.hrt.hr, tzbaranje.hr)

Nedjelja, 21. 07. 2019.

Svjetski dan sladoleda

Sladoled pred zagrebačkim HNK-omSladoled pred zagrebačkim HNK-omDanas je Svjetski dan sladoleda, koji se od 1984. obilježava svaku treću nedjelju u srpnju (ove godine je to 21. VII.).

Taj neslužbeni praznik nastao je službenim proglasom američkog predsjednika Ronalda Reagana 1984. godine. Iako je zamišljeno da se slavi samo jednom – 15. VII. 1984. godine, industrija sladoleda odlučila je nastaviti tradiciju sve do danas, na radost svih sladoledoljubaca.

Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok