MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Sadržaj izdvojen po datumu: Utorak, 05 Ožujka 2019

Ministarstvo za demografijuMinistarstvo za demografijuU utorak, 5. III. 2019. godine, na web-stranici Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavljena je Odluka o raspodjeli financijskih sredstava za projekte udruga u području prevencije nasilja nad i među djecom i mladima (sama odluka nosi datum 18. II. 2019). Sastavni dio te odluke je tablica s popisom 34 organizacije civilnog društva, čiji su projekti ukupno dobili 3.865.000 kuna.

Na visokom, drugom mjestu u toj tablici nalazi se "Oazin" projekt "Nasilje baš nije fer", kome je dodijeljeno 125.000 kuna, što je maksimalni iznos, koji je dobilo još pet udruga (Forum za slobodu odgoja, Centar za nestalu i zlostavljanu djecu, Udruga Zora, Adopta – Udruga za potporu posvajanju i Mreža udruga Zagor.

Protekao je i drugi mjesec 2019. godine, a "Oazina" dostava besplatnih toplih obroka našim potrebitim sugrađanima nastavljena je i to zahvaljujući Gradu Belom Manastiru i Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Tu socijalnu uslugu primalo je 29 odnosno 28 korisnika jer je jedan u međuvremenu završio u Domu za starije i nemoćne osobe. Sve osobe su starije životne dobi, bolesne, nesposobne za rad ili su korisnici socijalne pomoći pa im ta vrsta usluge dobro dođe.

Svojim savjetima i preporukama u provođenju te socijalne usluge pomažu i stručne osobe Centra za socijalnu skrb Beli Manastir, kao i distributer toplih obroka belomanastirski Bistro "Kod Kaje", koji je u veljači 2019. korisnicima pripremio i dostavio 571 obrok. Obrocima je većina korisnika zadovoljna. Na jelovniku su naša tradicionalna jela kao grah, gulaš, paprikaš, riba, rižoto, sarma, tjestenine, salate, razni prilozi i poneki kolač da se korisnici zaslade.

Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok