MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Sadržaj izdvojen po datumu: Četvrtak, 04 Svibnja 2017

Izložba radova s radionica u PopovcuIzložba radova s radionica u Popovcu(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak, 4. V. 2017. godine, od 18 do 20 sati, u Popovcu je, u prostorijama Udruge "Maska", održana šesta i posljednja likovno-kreativna radionica za žene u okviru projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji". Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Radionicu je vodila Ana Jeličić, a na njoj je bilo 12 korisnica.

Korisnik jedan, ali vrijedanKorisnik jedan, ali vrijedan"Oazin" internet-klub u belomanastirskom Društvenom centru (Ulica J. Antala 3) otvoren je svakog radnog dana od 8 do 20 sati. U četvrtom mjesecu 2017. godine imao je 78 posjetitelja. Mlađi korisnici većinom su na "Fejsu" ili igraju igrice, dok su oni malo stariji na ozbiljnijim stranicama u potrazi za poslom, materijalima za pisanje maturalnog ili diplomskog rada, a neki samo u potrazi za nekom dobrom idejom.

Ima dana kad je Internet-klub pun i traži se stolica više, a ima i dana da je potpuno prazan. Ponekad je zbog toplijeg vremena te djeca radije provode vrijeme na svježem zraku, nego u zatvorenom prostoru. I tako se, iz dana u dan, smjenjuju korisnici u "Oazinom" internet-klubu i korisno provode vrijeme. Za mnoge je to mjesto opuštanja i u pravom smislu riječi "Oaza mira".

Gerontomajstor Robert DvornićGerontomajstor Robert DvornićU mjesecu travnju ove godine, kroz projekt "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji", u "Oazi" je na pola radnog vremena radio Robert Dvornić kao tzv. gerontomajstora. Obilazio je 40-ak starijih osoba s područja Belog Manastira, Branjinog Vrha i Šećerane te sitnim popravcima i drugim majstorskim poslovima pomagao starijim osobama. Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Evo poslova koje je Robert obavio tokom mjeseca:

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok