MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 19. 02. 2011.

Šećeransko jezero – druga strana medalje

Šećeransko jezero
Ovako ne bi smjelo biti!

Na internetskim stranicama Grada Belog Manastira, a to se preuzele i neke druge web-stranice, kao belomanastirska turistička znamenitost spominje se i Šećeransko jezero, za koje se kaže da se smjestilo na 15 minuta hoda od centra grada, da je bogato ribom, da se nalazi u ugodnom prirodnom okruženju i da je idealan kutak za sve ljubitelje ribolova i prirode. Tim riječima treba dodati još i to da je Šećeransko jezero vrlo zahvalan motiv za slikare i fotografe.

Ako nikada niste bili na Šećeranskom jezeru, mi vas upućujemo na članak objavljen 7. VI. 2010. godine na ovoj web-stranici, ali još više na galeriju fotografija snimljenih početkom ove godine i objavljenih na "Oazinoj" stranici na Facebooku.

Nažalost, Grad Beli Manastir još nije ni počeo s uređivanjem Šećeranskog jezera i njegovim pretvaranjem u sportsko-rekreacijski centar. Osim putokaza na cesti D7 između Belog Manastira i Branjinog Vrha, drugih turističkih oznaka prema jezeru nema pa i kad bi netko stvarno poželio otpješačiti iz centra grada do jezera ili još bolje odvesti se biciklom, to bi mogao samo ako bi mu mještani pokazivali kuda treba ići.

Šećeransko jezero
Da biste došli do Šećeranskog jezera...
Šećeransko jezero
...morate proći kroz tri bare...

 

Šećeransko jezero
...a onda ćete opet doći...
Šećeransko jezero
...do blatnjavog puta

Jezero je, kao što rekosmo i kao što se može vidjeti na Facebooku, zahvalan motiv za fotografa, pogotovo ako se fotograf pravi da ne vidi smeće i blato oko jezera. Kad je početkom godine "Oazin" fotoreporter bio na jezeru, do njega se moglo doći samo u čizmama. A kako je to izgledalo, možete vidjeti na našim fotografijama.

Šećeransko jezero
Stvarno 'krasan' motiv!
Pročitano 1139 puta
Prethodni i sljedeći članak: « Naslovni anagrami Proljeće donosi i - smeće »
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok