MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 21. 01. 2011.

Belomanastirske komunalne "atrakcije"

Beli Manastir, Betonska ulica
Betonska ulica, baruština na pločniku

Dana 22. XII. 2009. godine objavili smo na ovim stranicama članak pod naslovom "Prikupljanje projektnih ideja…" o sastanku održanom u gradskoj vijećnici na kome su prikupljane projektne ideje za mrežu razvojnih projekata Grada Belog Manastira i Osječko-baranjske županije. Uz članak su objavljene i četiri fotografije belomanastirskih prometnih, turističkih i komunalnih "atrakcija" (blata, baruština, smeća, rupa na cestama…), koje bi se mogle sanirati skromnim sredstvima. Time se željelo reći da se uz prikupljanje ideja za skupe i neizvjesne projekte (npr. za izgradnju zatvorenog bazena, ili novog Vatrogasnog doma, ili uređenje Šećeranskog jezera) treba napraviti i popis "malih" projekata koji se mogu odmah realizirati.

Kakav je, na primjer, problem da se "zakrpe" rupe na cestama, da se prokopaju kanalčići na bankinama kako bi voda s kolnika otekla u šanac, da se učini nešto kako tzv. ekootoci ne bi bili smetlišta, da se očisti ono ruglo od čardaka kod tržnice, da se ponovo asfaltira ili izbetonira pločnik koji je prekopala gradska tvrka kad je prije nekoliko godina (!) popravljala kvar na podzemnim instalacijama… Izgleda, međutim, da su to ipak veliki problemi jer ni jedna "atrakcija" sa spomenutih fotografija do danas nije sanirana. Nove fotografije pokazuju da raskopani pločnik na križanju Betonske i Školske ulice još uvijek nije popravljen, a ležanje vode na kolniku proizvelo je i "otvaranje" poveće rupe. Kad padne jača kiša, tuda se više ne može proći bez čizama (i to na mjestu jedinog belomanastirskog semafora!).

Beli Manastir, Betonska ulica
Kad kišnica ne može u šanac, ona uništi asfalt
Pročitano 722 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok