MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 14. 11. 2010.

Završen Festival kazališnog stvaralaštva

1. Festival kazališnog stvaralaštva Beli Manastir
Dramski ansambl KUD-a iz Pačetina

U nedjelju, 14. XI. 2010. godine, završen je 1. Festival kazališnog stvaralaštva Beli Manastir. Od 5. do 14. XI. u okviru festivala javno je predstavljena knjiga "Čarolija kazališta" Daniele Taslidžić Herman i Davorina Taslidžića te su izvedene predstave "Vila Lala" (Kazalište "Mika Živković" Retkovci), "Dnevnik Adama i Eve" (Satiričko kazalište mladih Slavonski Brod), "Pokondirena tikva" (Dramski ansambl KUD-a "Branko Radičević" Pačetin), "Ptičice" (Gradsko amatersko kazalište Županja) i "Pitanje časti" (Gradsko kazalište Đurđevac).

Festival je, uz predsjednicu Gradskog kazališta Beli Manastir Danielu Taslidžić Herman, službeno zatvorio belomanastirski gradonačelnik Ivan Doboš. U zabavnom dijelu programa publici su se predstavile pjevačice "Supertalent-showa" Tanja Marić i Kristina Krušelj, dok je žiri u sastavu Vlasta Ramljak, Davorin Bubalović i Silvija Kifer odlučivao o najboljima.

Nagradu za najbolju sporednu mušku ulogu dobio je Marko Sabljaković iz Retkovaca, za najbolju sporednu žensku ulogu Aleksandra Kuđeljić iz Pačetina, za najbolju glavnu mušku ulogu Darko Avramović iz Županje, a za najbolju glavnu žensku ulogu Martina Lemaić iz Slavonskog Broda. Čak dvije nagrade otišle su u Đurđevac i to ona za najbolju režiju (Marinko Ivanišević) i najbolju predstavu u cijelini.

1. Festival kazališnog stvaralaštva Beli Manastir
Neobična Pokondirena tikva u izvedbi kazališnih amatera iz Pačetina

Gradsko kazalište Beli Manastir, u suradnji s Centrom za kulturu Grada Belog Manastira, organiziralo je Festival kazališnog stvaralaštva u nadi da će se 80 godina duga tradicija belomanastirskog kazališnog amaterizma uspješno nastaviti.

Pročitano 514 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok