MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 23. 09. 2010.

Peče čiča rakiju

Peče čiča rakiju
Prikaz pečenja rakije na Salašu Ipša
Na programu manifestacije "Jesen u Baranji 2010" u četvrtak, 23. IX. 2010. godine, bio je prikaz običaja pečenja rakije pod nazivom "Peče čiča rakiju", koji je održan na Salašu Ipša u Čemincu i koji je bio popraćen bogatom gastroponudom i tamburaškom svirkom. Na Salašu se okupilo stotinjak gostiju i tri ekipe s kazanima za rakiju. Među posjetiocima bili su belomanastirski gradonačelnik i zamjenik gradonačelnika Ivan Doboš i Živko Jalšovec te čeminački zamjenik načelnika Zlatko Borovec. Ipak, središnja figura tog događanja bio je Mirko Hunjadi, nekadašnji profesor Gimnazija Beli Manastir i poznati književnik, čija je kćerka Andrea Ipša vlasnica salaša.

Salaš Ipša u Čemincu postao je turističko odredište seoskog turizma u Baranji. Osim autentične baranjske kuće pokrivene trskom, Salaš Ipša turistima nudi i dvije dvokrevetne sobe te školu jahanja jer na salašu žive i 4 konja.

Napomena: "Oazin" fotoreporter nije bio na prikazu pečenja
rakije pa fotografiju posuđujemo od Radija Baranja.

Pročitano 935 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok