MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 20. 08. 2010.

U Kamencu je lijepo živjeti, ali nema trgovine

Kamenac, Katarina Kuzman
Katarina Kuzman ispred svoje kuće u cvijeću

Ako se skitate po Baranji – na biciklu, na primjer – srest ćete mnoge zanimljive ljude. "Oazin" je fotoreporter nedavno u Kamencu sreo gospođu Katarinu Kuzman, koja je rođena u Kotlini, od treće je godine živjela u Kamencu, a nakon višegodišnjeg boravka u Njemačkoj vratila se u Baranju i opet živi u Kamencu, i to u lijepo uređenoj kući tik uz reformiranu crkvu.

 Gospođa Kuzman kaže da je u Kamencu vrlo mirno te da je u njemu lijepo živjeti, ali je malo nezgodno jer u selu nema ni jedne trgovine pa se za sve nabavke mora ići u Kneževe Vinograde, što može biti neugodno za one koji nemaju automobil.

Kamenac je na posljednjem popisu stanovništva 2001. godine imao samo 177 žitelja, a smješten je na južnim padinama Banske kose, u podnožju 243 m visokog brežuljka koji se mađarski zove Köhegy ('Kameno brdo'), a hrvatski Kamenjak. Kamenac je udaljen 3 km sjeverozapadno od Kneževih Vinograda, a nalazi se na lokalnoj cesti Kneževi Vinogradi - Kamenac - Karanac - Kozarac.

Kamenac
Kuća Katarine Kuzman
Kamenac
Reformirana crkva u Kamencu

 

Pročitano 1810 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok