Ispiši ovu stranicu
Utorak, 10. 05. 2022.

Stručno putovanje u Pakrac – 3. dan

Posjet Gradu PakracuPosjet Gradu Pakracu(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Utorak, 10.5.2022. godine, treći dan stručnog putovanja u Pakrac, počeo je posjetom Uredu za društvene djelatnosti Grada Pakraca gdje je ekipu iz "Oaze" i "Delfina" primio Marijan Širac, pročelnik tog ureda. Razgovor je bio o suradnji ovog Ureda s udrugama u Pakracu, kakva je suradnja i što se radi.

Nakon toga posjećena je Udruga roditelja djece s posebnim potrebama LATICA. Iz samog naziva udruge vidljivo je tko su korisnici. Zaista hvale vrijedan rad s osobama koje nemaju gdje provoditi svoje vrijeme. Udruga za svoje korisnike radi svaki radni dan i subotom. Oni svakodnevno dolaze na druženje, radionice i, prema riječima njihove zaposlenice Tajane Kovačević Kovačić, tu se zaista dobro i osjećaju. Ono što je uvijek bitno u razmjeni iskustava, istaknuta su neka bitna pitanja za rad udruge, načini financiranja, problemi koji prate njihov rad.

Zadnji je bio posjet Lipičkoj razvojnoj agenciji LIRA i Centru umjetne inteligencije, gdje se od direktora Dariana Huska, moglo čuti o djelovanju te razvojne agencije, kao i o suradnji s poduzetnicima i udrugama.

Posebno je bilo zanimljivo izlaganje o Centru umjetne inteligencije koji je osnovan 2020. godine. Iako djeluju relativno kratko, do sada su ostvarili značajne rezultate kroz edukaciju nezaposlenih osoba. Svih 20 osoba prve grupe koja je prošla njihovu edukaciju uspješno su zaposleni, što kroz samozapošljavanje, što kroz zapošljavanje u nekim poduzećima.

Kraj ovog stručnog putovanja bio je zajednički ručak predstavnica "Delfina" i "Oaze". Dojmovi su zaista nezaboravni. Uz ugodno druženje razgovaralo se o mogućoj suradnji i daljnjim razmjenama iskustava. Teško  je riječima opisati sve doživljeno u ova tri dana. Ono što je najvažnije je da je posjet bio zaista vrijedan zbog svega viđenog. Suradnja s "Delfinom" sigurno nakon ovoga neće izostati. Sve pohvale domaćinima za krasno osmišljen plan ovog posjeta.

Aktivistice "Oaze" su u kasnim poslijepodnevnim satima krenule kući s puno pozitivnih utisaka doživljenih na ovom stručnom putovanju.

Najnovije vijesti Administrator

Vezane vijesti