MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 27. 03. 2010.

„Šarana jaja bojama grada” i „Cvjetni korzo”

Šarana jaja bojama grada
Oazina predsjednica na jednom od štandova

I ove su godine, već tradicionalno, predzadnje subote prije Uskrsa na osječkom Trgu Ante Starčevića održane manifestacije „Šarana jaja bojama grada“ i „Cvjetni korzo“.

Dok su brojni posjetitelji obilazili 70-ak štandova na kojima su se mogli kupiti uskrsni ukrasi, kušati različita jela i kolači, probati domaća rakija i vino, na pozornici su se izmjenjivala kulturno-umjetnička društva, koja su, unatoč snažnom vjetru i ponekoj kapi kiše, zabavljala posjetitelje pjesmom i plesom. Štandove su pripremile brojne ženske, dječje, kreativne i nevladine udruge te udruge nacionalnih manjina (crnogorske, mađarske, makedonske, njemačke, rusinske i ukrajinske, slovačke, slovenske i srpske).

Nakon što je kulturno-umjetnički program završio, legendarni Jutromlat najavio je da na Trg stiže povorka učenika nižih razreda iz 16 osječkih osnovnih škola. Povorka se okupila na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi i pješke došla do Trga Ante Starčevića. Učenici su, zajedno sa svojim učiteljicama i učiteljima, bili maskirani u cvjetne motive, a neki od njih su na pozornici otpjevali i otplesali prigodne pjesmice.

Cvjetni korzo
700 učenika osječkih osnovnih škola

Kad je osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo započeo predstavnicima osnovnih škola uručivati slatke paketiće "Kraša", spustila se jaka kiša i rastjerala i posjetitelje i sudionike.

Nagrađeni
Ove je godine Dječja osječka kreativna kućica „DOKKICA” dobila  posebnu pohvalu za svoj štand, a nagrađeni u kategoriji najljepšeg štanda su:
1. „Šokačka grana
2. Centar za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark
3. Zavičajna udruga „Gibarac
Zavičajna udruga „Gibarac“ osvojila je treće mjesto i u kategoriji najljepše pisanice, drugo je mjesto pripalo Matici slovačkoj Osijek, a prvo Kulturno-prosvjetnom društvu Rusina i Ukrajinaca Osijeka.

Napisala: Sonja Nedić

Pročitano 937 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok