MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 17. 07. 2019.

Poziv na četvrti Festival Tarda

Festival Tarda u Dardi, 19-20. VII. 2019.Festival Tarda u Dardi, 19-20. VII. 2019.

(Vizuali za festival mogu se vidjeti ovdje)

U petak i subotu, 19-20. VII. 2019. godine, održat će se četvrti po redu Festival TardaFestival glazbe, ruha i hrane. Riječ je o festivalu kojeg organizira Udruga za ruralni turizam Đola, a financijski ga omogućuju Turska agencija za suradnju i koordinaciju (TIKA) i Općina Darda.

Festival će tradicionalno biti održan u perivoju dvorca Esterházy u Dardi, a okupit će brojne organizacije iinicijative s područja Baranje, Osijeka i Zagreba, kako bi se posjetiteljima – kroz različite aktivnosti osuvremenjenog kulturno-zabavnog karaktera – dočaralo jedno povijesno razdoblje vezano uz vladavinu Osmanskog carstva i priču koja govori o izgradnji čuvenog Sulejmanovog mosta preko Drave od Osijeka do Darde.

Dnevni program Festivala TardaDnevni program Festivala Tarda
Dnevni program
festivala započinje u 16:00 sati, kad će se paralelno održavati sajam, desetak kreativnih radionica, edukativna predavanja, izložbe, predstave, ponuda turskih jela i kahve, vožnje kočijom i čamcima… za svakoga po nešto. Večernji program, koji započinje od 21:00 sat, prvog dana (u petak!) obilježit će bend Neki novi klinci (Balašević tribute bend), a drugog dana (u subotu!) nastupit će sevdah-diva Hanka Paldum.

Ovom objavom organizatori pozivaju zainteresirane posjetitelje da ih podrže u nastojanju da tim Festivalom ucrtaju Baranju na kartu najatraktivnijih kontinentalnih destinacija ruralnog turizma Hrvatske pa se na tome unaprijed zahvaljuju uz poruku: još jednom hvala i vidimo se u hladu perivoja, kušajući yaprak-sarmu! (*)

Kontakti za sva dalja pitanja:

Bogdanka Ćudić Vilić,
predsjednica Udruge za ruralni turizam Đola – 099-83-46-999

Mario Kuzman,
voditelj Ureda Udruge Đola – 099-68-40-887

(*) yaprak (tur.) – list vinove loze

Pročitano 475 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok