MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 12. 07. 2019.

"Oazina" zabavna radionica za strpljivu djecu – 2. dio

Djeca i mame na 'Oazinoj' zabavnoj radioniciDjeca i mame na 'Oazinoj' zabavnoj radionici(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 12. VII. 2019. godine, s početkom u 18 sati, u zajedničkom prostoru Društvenog centra održan je drugi dio "Oazine" zabavne radionice za strpljivu djecu. Zadaci su bili isti kao i na prošloj radionici, održanoj 5. VII. 2019: lutke od papira ili vozila – konstrukcije. Djeca koja su bila na prošloj radionici, završavala su svoje radove, a ostali su krenuli od početka.

Ova radionica trajala je pola sata duže od predviđenog (18-20:30 sati) jer je očito svima bilo jako zanimljivo. Na radionici je sudjelovalo trinaestero djece: Borna, Dan, Dorotea, Franka, Ilse Maria, Josip, Lora, Luka, Marko, Martin, Matko, Mia i Ognjen. Zadaci su dosta zahtjevni pa je od konstrukcija do kraja radionice završen samo jedan motor, a ostali su svoje djelomično izrađene konstrukcije ponijeli kući da ih završe. Lutke su gotove, odjeća nije sva, ali eto zadatka da se i kod kuće time zabavljaju.

Djeci je trebalo dosta pomoći pa su im se pridružile i tri mame, koje su, uz voditeljicu Sandru Kušenić, pomogle djeci rezati lutke i odjeću, a i šarafiti konstrukcije. Kad su mame dolazile po djecu, nisu odmah odlazile s djecom, nego su se uključile u rad. Na ovoj radionici postignuto je više važnih ciljeva: pokazano je djeci da se mogu zabaviti i bez kompjutera i igrica, a i mame su se rado pridružile i zajedno s djecom radile nešto zabavno. Djeca su i međusobno surađivala, pomagali su jedni drugima, davali ideje i razmjenjivali pribor. Raspoloženje je bilo dobro, svi su se dobro zabavljali i bilo je lijepo gledati i djecu i odrasle kao se zajedno igraju.

Najmlađi učesnici dobili su kinetički pijesak da se zabave jer su im dva glavna zadatka bila preteška. A od pijeska nastalo je svašta: školjke, razna morska bića i građevina.

U "Oazi" se i dalje pripremaju teme za nove dječje radionice. Cilj je da radionice budu raznovrsne i djeci zanimljive. Zabavne radionice za djecu održavaju se u zajedničkom prostoru Društvenog centra u sklopu projekta "Nasilje baš nije fer", financiranog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Pročitano 347 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok