MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 12. 04. 2019.

Druga "Oazina" zabavna radionica za djecu

Izrada različitih likova od kantica za smećeIzrada različitih likova od kantica za smeće(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 12. IV. 2019. godine, s početkom u 17 sati, u zajedničkom prostoru Društvenog centra održana je druga zabavna radionica za djecu u sklopu projekta "Nasilje baš nije fer", financiranog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Radionicu je održala Sandra Kušenić uz pomoć mladog volontera Ozrena Malinića.

Iako je bio kišni dan, na radionici je bilo 11-ero djece. Tema je bila izrada kanti – robota. Dobili su zadatak da od malih kantica za smeće izrade kante – robote. Uz obilje raznovrsnih materijala, inspiraciji nije bilo kraja. Oduševljenje je bilo toliko veliko da neki nisu otišli na druge radionice i sportove koje imaju petkom, već su htjeli ostati na ovoj radionici. "Oazi" nije cilj da djeca odustaju od drugih obaveza, ali je to kompliment za ovu radionicu koja je zaista jako zanimljiva.

Mali polaznici 'Oazine' zabavne radionice za djecuMali polaznici 'Oazine' zabavne radionice za djecuPočeli su s bojanjem dijelova i kanti, što je stvorilo gužvu kod sušenja. Sve se sušilo fenom za kosu kako bi se ubrzao rad. Volonter Ozren je na svim prstima jedne ruke držao dijelove, a drugom je sušio. Zatim je sve trebalo zalijepiti i ukrasiti robota. Tu je opet glavni bio Ozren, koji je pomogao oko lijepljenje vrućim ljepilom kako bi svi dijelovi uredno i čvrsto stajali na robotu. Radionica je trajala puna dva sata i djeca su strpljivo čekala red za sve. Jedan robot je čak dobio i ime – Joško. Iako se djeca dotad uglavnom nisu međusobno poznavala, izvrsno su surađivala.

Bilo je i nekoliko manjih nezgoda: pregorio je jedan pištolj za plastiku, a fen se pregrijavao pa se moralo čekati da se ohladi. Ozren je malo opekao prste vrućim ljepilom, ali nije ništa strašno, drugi put će biti pažljiviji.

Najvažnije je da su se djeca zabavila i da, prema provedenoj evaluaciji, žele opet doći. Nadajmo se da će se i sljedeći put odazvati u tako velikom broju jer je lijepo raditi kada ih je puno. Opet ne znaju temu za sljedeći put, a voditeljica će pokušati pripremiti nešto novo i zanimljivo. Možda im pripremi i neko malo natjecanje da se vidi kakvi su kada gube ili pobjeđuju. Voditeljica im poručuje: Djeco, dođite nam opet! Vidimo se!

Pročitano 302 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok