Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 27. 03. 2019.

Uključimo se u "Sat za planet Zemlju"

Sačuvajmo naš planet za buduće generacijeSačuvajmo naš planet za buduće generacijeU povodu "Sata za planet Zemlju" – globalne inicijative usmjerene na poticanje pronalaska rješenja potrebnih za izgradnju održive budućnosti, koja se obilježava 30. ožujka – Svjetski fond za prirodu (WWF) poziva građane da se priključe kampanji protiv prekomjerne upotrebe plastike pod motom: "Skini se s plastike, navuci se na prirodu".

Svi se stanovnici svijeta, i gradovi u kojima žive, gašenjem svjetla od 20:30 do 21:30 sati, mogu uključiti u najveću globalnu volontersku akciju "Sat za planet Zemlju", istaknuto je u priopćenju WWF-a, u kojem se pozivaju pojedinci, gradovi i poduzeća da se uključe u akciju gašenjem svjetla.

Započevši kao simbolični događaj gašenja svjetla u Sydneyu 2007. godine, "Sat za planet Zemlju" danas se obilježava u više od 180 zemalja i teritorija.

Ne koristite jednokratnu plastikuNe koristite jednokratnu plastikuNajpoznatije svjetske znamenitosti, poput pariskog Eiffelovog tornja, rimskog Coloseuma ili londonskog Big Bena, gašenjem javne i dekorativne rasvjete ponovno će utonuti u mrak.

Hrvatska je dio te akcije od 2009. godine, a u WWF-u vjeruju da će se u akciju uključiti najmanje onih 80-ak hrvatskih gradova koji su to učinili lani. "Ovo je naše vrijeme da osiguramo zdravu, održivu i klimatski otpornu budućnost za sve".

(Izvor i opširnije: ovdje)

Najnovije vijesti Administrator

Vezane vijesti