MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 25. 09. 2018.

Dnevni boravak: Informatička radionica

Radionica u 'Oazinom' dnevnom boravkuRadionica u 'Oazinom' dnevnom boravkuU utorak, 25. IX. 2018. godine, s početkom u 9 sati, održana je prva radionica – nazvana "Informatičkom radionicom" – u novouređenom "Oazinom" dnevnom boravku. Bila je namijenjena osobama starije životne dobi, a na nju se odazvalo šest "Oazinih" korisnika, uglavnom nekadašnjih polaznika informatičke obuke.

Dnevne aktivnosti
Na početku je "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić prisutne upoznala s novim, dnevnim aktivnostima koje će se održavati u novoopremljenom prostoru. Svaki dan prijepodne starijim osobama bit će omogućen besplatan pristup internetu. Moći će koristiti "Oazinu" računalnu opremu (jedan stolni kompjuter i tri laptopa), odštampati ono što ih zanima ili što im treba (npr. neki dokument), a moći će i (pro)čitati lokalne dnevne novine (osječki "Glas Slavonije").

Nova oprema
Nakon toga ih je "Oazin" zaposlenik Neno Radić, web-dizajner i predavač informatičke obuke, upoznao s novom informatičkom tehnikom koju je "Oaza" nabavila i instalirala u Dnevnom boravku.

Kako su stara računala iz "Oazinog" internet-kluba, koji je donedavno bio u istoj prostoriji, otpisana i donirana raznim udrugama, za ovaj projekt "Oaza" je kupila novo stolno računalo i jedan laptop, tako da – uz još dva laptopa koje "Oaza" ima odranije – posjetiteljima stoje na raspolaganju četiri kompjutera na kojima mogu provoditi svoje slobodno vrijeme.

Ugodna i opuštena radionička atmosferaUgodna i opuštena radionička atmosferaPotrebe korisnika
U ugodnoj i opuštenoj radioničkoj atmosferi brzo je prošlo jednosatno druženje. Korisnici su se raspričali o aktivnostima koje bi rado posjećivali, o svojim potrebama, a i tome kako sada provode slobodno vrijeme.

"Oazini" projekti
Ova "Informatička radionica", kao i uređenje prostora i nabavka opreme, dio su aktivnosti "Oazinog" projekta "Opremanje prostora i jačanje kapaciteta udruge – za nove dnevne aktivnosti osoba treće životne dobi". Taj projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u iznosu od 40.000,00 kn (o čemu smo pisali ovdje).

Čitanje novina, besplatan pristup internetu i besplatno korištenje kompjutera aktivnosti su "Oazinog" projekta "Dostojanstveno starenje III", kojega financira isto ministarstvo.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok