MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 21. 09. 2018.

Uređen i opremljen "Oazin" dnevni boravak

'Oazin' dnevni boravak'Oazin' dnevni boravakNakon što je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku odobrilo "Oazin" projekt "Opremanje prostora i jačanje kapaciteta udruge – za nove dnevne aktivnosti osoba treće životne dobi" (vidjeti ovdje) i nakon što je "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić potpisala s Ministarstvom ugovor vrijedan 40.000 kuna (vidjeti ovdje), krenulo se s (pre)uređenjem i opremanjem prostora za spomenute aktivnosti.

Kompjuter u kutuKompjuter u kutuUdobno za sjedenjeUdobno za sjedenjeNovine za čitanjeNovine za čitanjeTaj ćemo prostor, u kome je ranije bio "Oazin" internet-klub i "Oazina" informatička učionica, ubuduće zvati "Oazin" dnevni boravak. Prvo su demontirani stari kompjuteri i sva prateća oprema, a onda je prostorija očišćena, izgletana i okrečena. U međuvremenu su "Oazine" zaposlenice Jelena i Stela krenule u potragu za namještajem koji će biti ugodan i funkcionalan i koji stane u tu prostoriju, a da ona ne bude pretrpana.

Namještaj je naručen u belomanastirskom salonu bjelovarske tvrtke "Prima". Međutim, dostava je kasnila, za što je "Oaza" primila pismenu ispričnicu, a Jelena i Stela su jedva čekale da počnu s opremanjem Dnevnog boravka. Nakon što je namještaj ipak dostavljen, "Oazine" zaposlenice su ga pospajale i počele raspoređivati, okretati i obrtati po prostoriji dok nisu dobile zadovoljavajući, lijep, praktičan i funkcionalan prostor. Da bi se korisnici i korisnice u tom prostoru osjećali ugodnije i domaćinskije, Jelena i Stela su obišle belomanastirske trgovine i dokupile različite sitnice, posude za stolove i dekorativnu opremu, kojima su oplemenile taj prostor.

U Dnevni boravak se, inače, ulazi iz "Oazine" burze odjeće i obuće. Nakon preuređenja Dnevnog boravka, pokazalo se da se Burza baš ne uklapa uz novouređeni dio. Zato su se Jelena i Stela bacile na posao i renovirale i Burzu. Pomakle su namještaj i napravile novi raspored te prelijepile tapetama stari namještaj, tako da sad i taj prostor odgovara novoopremljenom dijelu. U Dnevni boravak "Oazin" kompjuteraš Neno Radić instalirao je na kraju i novu kompjuterska opremu.

Poslije svega svi "Oazini" zaposlenici zadovoljni su učinjenim i dnevne aktivnosti za osobe treće životne dobi mogu početi. Nadamo se da će se i "Oazini" korisnici u Dnevnom boravku osjećati ugodno i da će biti zadovoljni onim što će im "Oaza" odsad pružati.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok