Ispiši ovu stranicu
Utorak, 31. 07. 2018.

Edukacija u Vukovaru za "Oazine" aktivistice

Edukacija u Udruzi žena VukovarEdukacija u Udruzi žena VukovarU utorak, 31. VII. 2018. godine, "Oazine" aktivistice Ana Jeličić, Jelena Opačić-Matijević, Stela Fabijan i Vesna Nedić bile su na edukaciji pod naslovom "Edukacija za unaprjeđenje i razvoj socijalnih usluga korisnika treće životne dobi". Edukacija je održana u prostorijama Udruge žena Vukovar, a držala ju je koordinatorica te Udruge Mirjana Mizdrak-Mišanović.

Edukacija je dio "Oazinog" projekta "Opremanje prostora i jačanje kapaciteta udruge – za nove dnevne aktivnosti osoba treće životne dobi", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Uz "Oazine" aktivistice", na edukaciji su bile i zaposlenice Udruge žena Vukovara: Nada Bačvan, Dejana Crvenković, Jelena Janković i Tatjana Zuber.

U sredini: Ana Jeličić, Stela Fabijan, Jelena Opačić-Matijević, Vesna NedićU sredini: Ana Jeličić, Stela Fabijan, Jelena Opačić-Matijević, Vesna NedićUdruga žena Vukovar odabrana je s razlogom za održavanje te edukacije. Ona već 20 godina, pored ostalog, provodi aktivnosti za žene. Udruga ima mnogo aktivnosti za svoje korisnice i ponekog korisnika koji su članovi Kluba osoba treće životne dobi. Klub pak radi svaki radni dan od 15 do 19 sati, a često i subotom i nedjeljom. Klub je osnovan 1998. godine, a trenutno ima 77 članova (najviše osoba od 65 do 85 godina). Dnevno ga minimalno posjeti 15 osoba, a mjesečno bude 55 različitih korisnika pa i više.

Misija Kluba je da kroz organiziranje raznih aktivnosti osmišljava slobodno vrijeme svojih korisnika. A sve aktivnosti osmišljavaju se prema:

  • iskazanom interesu korisnika
  • mogućnostima korisnika
  • te obrađenim evaluacijama prijašnjih projekata

Prenošenje iskustavaPrenošenje iskustavaU ugodnoj atmosferi, uz mnoga pitanja "Oazinih" aktivistica, edukacija je brzo prošla. A nakon nje, na ručku u organizaciji Udruge žena Vukovar, još dugo se razgovaralo o korisnicima i njihovim potrebama, o aktivnostima s naglaskom na one koje su najposjećenije, a i o nekoj budućoj zajedničkoj akciji.

Najnovije vijesti Jovan

Vezane vijesti