MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 16. 07. 2018.

Potpisan ugovor za drugu godinu trogodišnjeg programa

'Oazina' projekt-koordinatorica potpisuje ugovor'Oazina' projekt-koordinatorica potpisuje ugovorU ponedjeljak, 16. VII. 2018. godine, dopisnim putem, "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić potpisala je ugovor vrijedan 190.000 kuna s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Tim iznosom financirat će se aktivnosti druge godine "Oazinog" trogodišnjeg programa "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira".

Druga godina provedbe tog programa trajat će od 1. VI. 2018. do 31. V. 2019. godine. Program će se provoditi tri godine, zaključno s 31. V. 2020. ako se uspješno provedu prethodne godine i ako Ministarstvo usvoji narativni i financijski izvještaj za svaku godinu posebno.

Aktivnosti
Program se sastoji od dvije aktivnosti (odnosno od dvije socijalne usluge):

  • Dostava besplatnih toplih obroka za 30-35 korisnika (koji su iznad 60 godina, s malim ili nikakvim primanjima, žive sami, izloženi bolesti...);
  • "Oazina" burza odjeće i obuće (koja je otvorena svakim radnim danom od 8 do 18 sati i u kojoj se od građana prikuplja odjeća i obuća, razvrstava, po potrebi pere, pegla, prepravlja, slaže u ormare po veličinama i vrsti… i dijeli korisnicima, a korisnici su svi socijalno ugroženi građani, s malim ili nikakvim primanjima, roditelji s puno djece i oni koji ne mogu financirati nabavku odjeće i obuće).

Sufinanciranje
U drugoj godini provedbe spomenutog programa, tj. u 2018. godini, tople obroke (su)financiraju Grad Beli Manastir (85.000 kn) i Osječko-baranjska županija (4.500 kn).

Program je dobiven 2017. godine na Pozivu za prijavu prijedloga trogodišnjih programa udruga koje djeluju u području socijalne skrbi pod nazivom "Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge" za razdoblje 2017. do 2020. godine" (objavljenom 17. III. 2017).

Pročitano 575 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok