MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 01. 04. 2018.

Dostava besplatnih toplih obroka (III/2018)

Nastavak dostave toplih obrokaNastavak dostave toplih obrokaPoslije duge i preduge stanke od dva mjeseca, 15. ožujka 2018. godine "Oaza" je nastavila pružati socijalnu uslugu dostavu besplatnih toplih obroka starijim i nemoćnim osobama Belog Manastira i prigradskih naselja. Usluga je obustavljena 10. siječnja jer je tada, nakon punih sedam godina, ponestalo financijskih sredstava za dalje pružanje te usluge.

Nakon što su "Oazi" iz proračuna Grada Belog Manastira za 2018. godinu za navedenu uslugu odobrena sredstva u visini od 85.000,00 kuna, usluga je nastavljena, a ta su sredstva isključivo namijenjena za financiranje toplih obroka potrebitim sugrađanima, kojih trenutno ima 32-oje. Svi su oni starije životne dobi, radno nesposobni, primatelji socijalne skrbi ili minimalne mirovine te im takav vid pomoći puno znači za kućni budžet.

U samo provođenje usluge uključene su i stručne osobe iz Centra za socijalnu skrb Beli Manastir svojim savjetima i preporukama, kao i belomanastirski Bistro "Kod Kaje", u čijoj kuhinji se obroci pripremaju i koji te obroke i distribuira. Proteklog mjeseca dostavljeno je 375 obroka, što je inače polovičan broj budući da je usluga nastavljena tek od sredine mjeseca.

I na kraju, ne moramo niti naglasiti koliko su "Oazini" korisnici zadovoljni odlukom Grada o dodjeli sredstava za nastavak te usluge te se nadaju da više neće biti prekida u dostavi.

Pročitano 328 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok