Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 04. 06. 2018.

Likovno-kreativne radionice za žene ponedjeljkom (V/2018)

Izrada privjesaka od umjetnog filcaIzrada privjesaka od umjetnog filcaU petom mjesecu 2018. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, održane su četiri likovno-kreativne radionice za žene ponedjeljkom i utorkom od 18 do 20 sati, a pod vodstvom Jelene Opačić-Matijević. Održane su 21, 22, 28. i 29. svibnja, a na njima je bilo 14, 8, 8 i 10 korisnica. Radionice se održavaju u sklopu projekta "Dostojanstveno starenje – II", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Radionica održana 21. V. 2018.Radionica održana 21. V. 2018.Gošća iz Beograda: Ljubica Mrkobrad (u sredini)Gošća iz Beograda: Ljubica Mrkobrad (u sredini)Ljubica Mrkobrad: poklon 'Oazinim' kreativkamaLjubica Mrkobrad: poklon 'Oazinim' kreativkamaNa radionicama su se izrađivali privjesci za ključeve od sintetičkog filca i ogrlice. Korisnice su vedrije i veselije kad urade nešto lijepo, a kako se već duže vrijeme radi iglom, koncem i filcem, šavovi su ljepši i uredniji, a samim time i korisnice zadovoljnije.

U ponedjeljak i utorak, 21. i 22. svibnja, standardna korisnička ekipa imala je i pojačanje: gospođu Ljubicu Mrkobrad, koja je nekad živjela u Karlovcu, a danas živi u Beogradu. Kad god dođe u Beli Manastir, gdje ima naslijeđenu kuću, obavezno dođe i na "Oazine" likovno-kreativne radionice za žene. Kao redovita gošća već se dobro upoznala s "Oazinim" korisnicama i njihovim radom, a ovaj put ih je ne samo počastila, nego im donijela i lijep poklon: puno različitih salveta, ali upakovanih i uvezanih kao knjiga. Te će im salvete biti veoma korisne kad budu radile tzv. dekupaž-tehnikom.

Najnovije vijesti Jovan

Vezane vijesti