Ispiši ovu stranicu
Utorak, 10. 04. 2018.

Likovno-kreativne radionice za žene ponedjeljkom (III/2018)

'Oazine' kreativke'Oazine' kreativkeU trećem mjesecu 2018. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, održane su četiri likovno-kreativne radionice za žene ponedjeljkom i utorkom od 18 do 20 sati, a pod vodstvom Jelene Opačić-Matijević. Na njima je bilo od 9 do 12 korisnica, a održane su 5. III. (10 korisnica), 6. III. (11 korisnica), 26. III. (9 korisnica) i 27. III. (12 korisnica). Radionice se održavaju u sklopu projekta "Dostojanstveno starenje – II", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Na radionicama su se izrađivali privjesci za ključeve od sintetičkog filca u obliku sova. Korisnicama su najveći problem, naravno, bile igle, a ne loš vid ili loše naočale. Trebalo je, naime, uvući konac u iglu! Uz prisjećanje na nekadašnje dane, kad je vez bio moderan i kad su igle bile puno kvalitetnije, s većim ušicama – kroz smijeh i šalu – nastajali su unikatni privjesci za ključeve.

Privjesak za ključeve u obliku sovePrivjesak za ključeve u obliku sovePrivjesci od umjetnog filcaPrivjesci od umjetnog filca

Najnovije vijesti Jovan

Vezane vijesti