MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 20. 03. 2018.

Međunarodni dan za eliminaciju rasne diskriminacije

Kliknite na plakat za veći formatKliknite na plakat za veći format

Međunarodni dan za eliminaciju rasne diskriminacije, koji se obilježava 21. ožujka, na datum kada je 1960. godine, prilikom mirnog prosvjeda protiv rasističkih zakona i aparthejda, policija u Južnoafričkoj Republici ubila 69 osoba, Centar za mir – Osijek obilježit će u sklopu kampanje protiv govora mržnje na internetu.

Centar za mir – Osijek provodi projekt "Koalicija pozivnih glasnika za borbu protiv govora mržnje na internetu", koji je financiran sredstvima EU – Opće uprave za pravosuđe.

Projekt provodi konzorcij od osam organizacija iz sedam zemalja (Bugarska, Češka, Grčka, Hrvatska, Italija, Rumunjska, Velika Britanija).

Projekt Centra za mir - OsijekProjekt Centra za mir - Osijek

Projekt se bavi pitanjima govora mržnje putem interneta, posebno govorom usmjerenim protiv migranata, izbjeglica i tražitelja azila u zemljama partnericama projekta. U lipnju 2017. godine izrađeno je sedam izvještaja – Prikaz nacionalnog konteksta govora mržnje na internetu u svih sedam EU-zemalja, te je izrađen komparativni izvještaj. Također je izrađena Analiza medijskog sadržaja o govoru mržnje na internetu (nacionalno i komparativno izvješće za svih 7 EU-partnerica). Svi izvještaji nalaze se na web-stranici projekta.

Trenutno se provodi hotline-kampanja (do rujna 2018) protiv govora mržnje na internetu te vas ovi putem pozivamo da i vi budete glasnici pozitivnih poruka protiv govora mržnje na internetu!

Pozitivnu poruku možete objaviti na interaktivnoj platformi projekta: https://www.positivemessengers.net/hr/

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok