MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 10. 03. 2018.

Održana humanitarna grahijada u Belom Manastiru

Ana Jeličić pakira jelonoše prije dostave kuhanog grahaAna Jeličić pakira jelonoše prije dostave kuhanog graha(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 10. III. 2018. godine, od 11 do 15 sati, na Trgu slobode u Belom Manastiru održana je humanitarna grahijada, koju je organizirala udruga PSiOS ("Prvenstvo svijeta i okolnih sela"). Grah se dijelio besplatno, a građani su se mogli uključiti u prikupljanje dobrovoljnih novčanih priloga, koji će biti donirani udruzi "Prijatelji Svetog Martina" u sklopu humanitarne akcije "Za Dorianovo zdravo i sretno djetinjstvo".

U akciju se uključio i Grad Beli Manastir pa je na grahijadi bio i belomanastirski gradonačelnik Tomislav Rob. Novčana sredstva prikupljaju se za pomoć oko podmirenja troškova nastalih liječenjem dvogodišnjeg belomanastirskog dječaka Doriana Dvornića, kome su otkazala oba bubrega pa se mora podvrgnuti transplantacijama (opširnije se može pročitati ovdje).

Na poziv predsjednika PSiOS-a Saše Sokača u humanitarnu akciju uključila se i Mirovna grupa Oaza, zapravo "Oazine" aktivistice Ana Jeličić i Vesna Nedić te "Oazin" volonter Ljubo Jeličić. Organizatori su, naime, "Oazi" donirali 32 porcije graha i odgovarajuću količinu kruha. Grah je sipan u "Oazine" jelonoše, kruh spakiran na prikladan način, pa ih je razvozač Ljubo dostavio na kućne adresu 32 "Oazina" korisnika, koji su sve do 11. siječnja 2018. godine primali besplatne tople obroke.

Tada je zbog nedostatka novca prekinuta dostava toplih obroka, ali će vrlo brzo biti nastavljena jer je "Oaza" od Grada Belog Manastira ponovo dobila sredstva kojima će nastaviti pružati tu socijalnu uslugu.

(Opširnije: Ivica Getto:
"PSIOS dijelio grah, donirano 5000 kuna",
"Glas Slavonije", 11. III. 2018)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok