MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 14. 01. 2018.

Rad "Oazinog" volonterskog centra u 2017. godini

'Hrvatska  volontira' (27. V. 2017): 'Oazini' volonteri na djelu'Hrvatska volontira' (27. V. 2017): 'Oazini' volonteri na djeluVeć niz godina u Belom Manastiru, u Društvenom centru, djeluje "Oazin" volonterski centar (OVC), koji iza sebe ima još jednu uspješnu godinu. Voditeljica, koordinatori volontera i volonteri svojim su zalaganjem i trudom, kroz razne akcije, doprinijeli našoj ljepšoj i humanijoj svakidašnjici. Kroz 49 volonterskih akcija i 591 volonterski sat, 52 volontera uljepšali su naš Grad, razveseljavali stare i nemoćne, podučavali recikliranju najmlađe, pomagali potrebite...

Naravno, to nije ostalo nezapaženo pa su za Međunarodni dan volontera (5. XII.), pored nagrada zaslužnim volonterkama, podijeljene i zahvalnice OVC-ovim zaslužnim pojedincima, bolje rečeno pojedinkama, jer mora se istaknuti da su u volontiranju žene u većini. Tako su i u OVC-ovim akcijama učestvovala 42 žena i 10 muškaraca. Čini se da su muškarci bukvalno shvatili izreku "žene imaju prednost".

Da bi se ta slika promijenila, OVC se trudi volontiranje i volonterstvo približiti mladima. Pa se tako protekle godine provodio projekt Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku "Volontiraj i ti" u partnerstvu s Gradom Belim Manastirom i Gimnazijom Beli Manastir, čijih je 12 učenika uspješno prošlo edukaciju i steklo znanja i vještine za koordinatora volontera. Nakon toga OVC-ova baza podataka broji 172 volontera, 48 koordinatora volontera i 50 institucija.

Većina volontera iskazala je interes za rad s djecom i mladima, za pružanje pomoći i druženje sa starijima, za provođenje ekoloških akcija i likovno-kreativnih radionica, za rad s napuštenim životinjama, kao i za rad u sportskim udrugama. Ali nije dovoljan samo interes, nego i djelovanje, u čemu i cijelo društvo zakazuje.

No, kroz rad OVC-a uočavaju se promjene kod ljudi, budi se svijest sugrađana koji žele dati svoj doprinos za ljepše i bolje sutra. Iako to ide polako, pomaka ima pa će vjerojatno izvještaj za tekuću, 2018. godinu kad ona istekne biti bogatiji i sadržajniji.

Pročitano 568 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok