Ispiši ovu stranicu
Subota, 06. 01. 2018.

Rad "Oazine" burze odjeće i obuće (XII/2017)

Traži se topla odjeća i obućaTraži se topla odjeća i obuća"Oazina" burza odjeće i obuće djeluje u sklopu trogodišnjeg programa "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U toku 12. mjeseca 2017. godine "Oazinoj" burzi roba je donirana 19 puta, a izdavana 25 puta.

Tokom tog mjeseca Burza je raspolagala s veoma malo odjeće i obuće, a potražnja baranjskih socijalno ugroženih osoba bila je velika, pogotovo za toplom odjećom i obućom (zimske jakne, džemperi, zimska obuća i sl.). Da bi se bar malo popunile Burzine zalihe, preko Facebooka objavljen je apel donatorima da – ukoliko su u mogućnosti – u Burzu donesu robu koja im više nije potrebna.

Najviše je bilo odjeće za male bebe pa se takva roba i najviše izdavala. Korisnici su i ovaj mjesec, osim s područja Grada Belog Manastira, bili i iz okolnih mjesta (Batine, Darde, Kneževa, Torjanaca i Zmajevca).

Dana 22. XII. 2017. godine napravljena je inventuru, a potom je donirana roba slagana u ormare i za to predviđene kutije. Pojedina odjeća morala se oprati u "Oazinoj" praonici i potom osušiti. Vođena je i uobičajena dokumentacija.

Najnovije vijesti Jovan

Vezane vijesti