MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 06. 12. 2017.

Belomanastirski najvolonteri u 2017. godini

Tomislav Rob i Mirela KotromanovićTomislav Rob i Mirela Kotromanović(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje i ovdje-Cicak)

"Oazin" volonterski centar, a povodom Međunarodnog dana volontera (5. XII.), dodijelio je volonterska priznanja za 2017. godinu volonterkama s područja Grada Belog Manastira. Opširnije pročitajte ovdje. Priznanja su im uručili gradonačelnik Tomislav Rob i "Oazina" predsjednica dr. med. Miroslava Kralj.

Program svečane dodjele volonterskih priznanja vodila je "Oazina" volonterka Danijela Benić, a posao oko dodjele odradile su Ana Jeličić i Vesna Nedić.

Dobitnici volonterskih priznanja s gradonačelnikom RobomDobitnici volonterskih priznanja s gradonačelnikom Robom

Miroslava Kralj i Ljubica BuhaMiroslava Kralj i Ljubica BuhaDobitnici volonterskih priznanja

Mirela Kotromanović – dobitnica je "Nagrade volonterka godine" za 2017. godinu. Nju je nominirala Udruga osoba s alergijama i problemima disanja "Alerga", kao osobu koja već više od 10 godina nesebično i otvorenog srca daje svoje vrijeme, znanja i vještine onima kojima je to najpotrebnije, a to su naša djeca, naša mladost, naša budućnost. Mirela je osoba veselog duha, a uz nju se vežu epiteti vrijedna, marljiva, kreativna, dobra organizatorica raznih predavanja i radionica, izvrsna kao pratnja djece na talasoterapijama...

Miroslava Kralj i Valentina MarkanMiroslava Kralj i Valentina MarkanMiroslava Kralj i Bojana UrukaloMiroslava Kralj i Bojana UrukaloStela Stanojević, Tomislav Rob i Donka DvornićStela Stanojević, Tomislav Rob i Donka DvornićRadmila Ognjenović – dobitnica je prvog "Priznanja za volonterski angažman" u 2017. godini. Iza nje stoji velik broj volonterskih sati odrađenih u Srpskom udruženju žena "Dukat" i u Književnom klubu "Dukat" iz Belog Manastira, koji su je i predložili. Njeni najbliži suradnici uočili su njen nesebičan trud i brigu u provođenju osnovnih djelatnosti "Dukata", a to su njegovanje i očuvanje kulture, običaja i jezika baranjskih Srba te njegovanju međunacionalne tolerancije kroz mnogobrojna događanja i radionice. Za nju kažu da je savjesna, dosljedna, komunikativna, iskrena, nasmijana i uvijek spremna za pomaganje...

Umjesto odsutne Radmile Ognjenović priznanje je primila članica "Dukata" Ljubica Buha.

Valentina Markan i Bojana Urukalo – kao mlade, vrijedne i marljive volonterke dijele drugo "Priznanje za volonterski angažman" u 2017. godini. Istakle su se radom za dobrobit svoje zajednice, a one su igrom slučaja učenica i učiteljica.

Gimnazijalku Valentinu Markan nominirale su Gimnazija Beli Manastir i Gradsko društvo Crvenog križa Beli Manastir. Taj naslov zaslužila je volonterskim satima provedenim na kreativnim radionicama s djecom bez odgovarajuće roditeljske skrbi u dislociranoj jedinici poludnevnog boravka Beli Manastir osječkog Centra za pružanje usluga u zajednici "Klasje", kao i na druženjima sa starijim osobama u domovima za starije i nemoćne osobe u Belom Manastiru, gdje se istakla svojom empatijom.

Učiteljicu Bojanu Urukalo nominirali su Udruga roditelja i djece Pčelice i SKUD "Jovan Lazić", gdje aktivno sudjeluje u radu s roditeljima i djecom predškolskog i školskog uzrasta. Kroz igru, kreativne radionice i radionice očuvanja materinjeg jezika uključuje djecu u zajednicu. Svojim nesebičnim i požrtvovanim radom, uz osmijeh, primjer je volonterke koja zaslužuje ovo priznanje jer daje ono najbolje od sebe.

Zahvalnice za volonterski angažman u "Oazi" u 2017. godini dodijeljene su sljedećim volonterkama (nabrojanim prema broju odrađenih volonterskih sati): Donka Dvornić, Stela Stanojević i Sabina Rončević.Gradonačelnik Tomislav RobGradonačelnik Tomislav Rob

Mirela KotromanovićMirela KotromanovićPrigodne riječi

Općenito o volonterstvu te o radu "Oazinog" volonterskog centra govorila je voditeljica Centra Ana Jeličić, dok je "Oazina" projekt-koordinatorica i direktorica Vesna Nedić istaknula da "Oazin" volonterski centar postoji već 11 godina te da su u ovoj godini bila angažirana 52 volontera, koji su odradili 554 volonterska sata. Više od 80 posto volontera činile su žene, dok je skoro 70 posto volontera starije od 30 godina.

Svečanu dodjelu volonterskih priznanja voditeljica programa Danijela Benić završila je citatom iz Opće deklaracije o volonterstvu, prema kojoj je "volonterstvo jedan od kamena temeljaca civilnog društva jer oživljava najplemenitija stremljenja čovječanstva: zauzimanje za mir, slobodu, mogućnost izbora, sigurnost i pravičnost za sve ljude".

Potom se okupljenima obratio gradonačelnik Tomislav Rob između ostaloga i ovim riječima: "Sve ovo što vidim ovdje je odlično i s time samo nastavite i drago mi je što stvarno dio svog truda, rada i vremena odvajate za volontiranje. Hvala vam na tome. Imat ćete sigurnu podršku Grada Belog Manastira."

U ime dobitnika skupu se obratila Mirela Kotromanović: "Prvo bih se zahvalila vama što ste prepoznali moj rad i trud. Traje ovo i više od 10 godina. Već 13 godina sam aktivni volonter udruge 'Alerga'. Moja udruga, s kojoj se ja jako, jako ponosim, aktivna je, a bez mojih kolegica u udruzi ne bi danas bilo ni mene ovdje. Mi smo vam jedna dobra ekipica s kojom kad se netko dođe podružiti jednom, onda se nekako nama i vraća. Zato još jednom hvala i kolegicama i 'Oazi'".

(Napomena: O istom događaju objavljen je 7. XII. 2017. godine i članak u "Glasu Slavonije" te članak i fotoalbum na FB-profilu "BaranjaMedije")

Pročitano 991 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok