MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 19. 08. 2017.

Baranja u Gradskoj knjižnici Subotica

Gradska knjižnica SuboticaGradska knjižnica SuboticaГрадска библиотека Суботица / Gradska knjižnica Subotica / Szabadkai Városi Könyvtár osnovana je 1890. godine, a od 1953. godine nalazi se u neobaroknoj zgradi nekadašnje Kasine na adresi Ulica Cara Dušana 2.

Biblioteka raspolaže s 300.000 knjiga, a rad s korisnicima organiziran je u tri posudbena odjela, dvije čitaonice, dvije posebne zbirke i dvanaest ogranaka. Fond je podijeljen na knjige na srpskom, hrvatskom i mađarskom jeziku. U sklopu Znanstvenog odjela je bogati fond periodike s oko 4.000 godišta časopisa i listova, bibliografski odjel i posebne zbirke – zavičajna zbirka i zbirka starih i rijetkih knjige. Zavičajna zbirka ima 9.200 knjiga vezanih za Suboticu i okolicu.

U jednoj od čitaonica održano je 19. VIII. 2017. godine, od 12 do 13:30 sati, "Prvenstvo Srbije u rešavanju zagonetaka", u kome su učestvovali i neki članovi Zagonetačkog kluba "Osijek", ujedno i organizatori 33. SOZAH-a, koji će se održati od 22. do 24. IX. 2017. godine u Belom Manastiru.

Papirni katalog Gradske knjiznice SuboticaPapirni katalog Gradske knjiznice SuboticaZa vrijeme spomenutog nadmetanja "Oazin" fotoreporter zavirio je u papirni katalog subotičke biblioteke i pod odrednicom "Baranja" pronašao tri kartice, odn. tri knjige: Popović, Daka: Banat, Bačka i Baranja – Mihaldžić, Stevan: Baranja od najstarijih vremena do danas i Besendorfer, Josip: Nešto malo o našoj Baranji.Baranja u papirnom katalogu Gradske knjižnice SuboticaBaranja u papirnom katalogu Gradske knjižnice Subotica

Pročitano 962 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok