MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 14. 07. 2017.

Potpisan ugovor za novi trogodišnji program

Vesna NedićVesna NedićU petak, 14. VII. 2017. godine, u Zagrebu u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku "Oazina" direktorica i projekt-koordinatorica Vesna Nedić potpisala je ugovor za provođenje prve godine novog "Oazinog" trogodišnjeg programa "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira".

Program je dobiven na Pozivu za prijavu prijedloga trogodišnjih programa udruga koje djeluju u području socijalne skrbi pod nazivom "Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge" za razdoblje 2017. do 2020. godine" (objavljenom 17. III. 2017. godine).

Prva godina
Prva godina provedbe tog programa trajat će od 1. VI. 2017. do 31. V. 2018. godine. Program će se provoditi tri godine, zaključno s 31. V. 2020. ako se uspješno provedu prethodne godine i ako Ministarstvo usvoji narativni i financijski izvještaj za svaku godinu posebno.

Provođenje prve godine programa Ministarstvo financira iznosom od 190.000 kuna. S nešto više od polovine toga iznosa financirat će se socijalna usluga dostava besplatnih toplih obroka. Manjim dijelom sufinancirat će se dio plaća "Oazinog" programskog tima koji radi u Burzi odjeće i obuće te prati i provodi program.

Pred Ministarstvom i s ugovoromPred Ministarstvom i s ugovoromAktivnosti
Program se sastoji od dvije aktivnosti:

  • Dostava besplatnih toplih obroka za 30-35 korisnika (koji su iznad 60 godina, s malim ili nikakvim primanjima, žive sami, izloženi bolesti...);
  • "Oazina" burza odjeće i obuće (koja je otvorena svaki radni dan od 8 do 20 sati i u kojoj se od građana prikuplja odjeća i obuća, razvrstava, po potrebi pere, pegla, prepravlja, slaže u ormare po veličinama i vrsti… i dijeli korisnicima, a korisnici su svi socijalno ugroženi građani, s malim ili nikakvim primanjima, osobe s puno djece i one koje ne mogu financirati nabavku odjeće i obuće).

Sufinanciranje
U prvoj godini provedbe programa (1. VI. 2017. – 31. V. 2018) sredstva koja je Ministarstvo odobrilo za besplatne tople obroke bit će dovoljna samo za sedam mjeseci pa će "Oaza" nastaviti s javljanjem na natječaje kod drugih donatora. Do sada su tople obroke (su)financirali Grad Beli Manastir (1+6 godina), Osječko-baranjska županija (2 godine), neki poslovni subjekti (OTP banka, HEP d.o.o., "Baranjski vodovod", "Baranjska čistoća") te građani i vijećnici Grada Belog Manastira.

Prethodni programi

  • Prvi trogodišnji program pod imenom "Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira" "Oaza" je dobila 2011. godine (1. VI. 2011. – 31. V. 2014), o čemu smo pisali ovdje.
  • Drugi trogodišnji program pod imenom "Pomoć ugroženi Belomanastircima" "Oaza" je dobila 2014. godine (1. VI. 2014. – 31. V. 2017), o čemu smo pisali ovdje.

Prije toga Grad Beli Manastir financirao je tromjesečni pilot-projekt "Dostava besplatnih toplih obroka" (X-XII. 2010), o čemu smo pisali ovdje.

Potpis ugovora
S većinom ostalih udruga (a ukupno ih je 161) Ministarstvo je 17. VII. 2017. godine potpisalo ugovore o dodjeli financijskih sredstava za provedbu prve godine trogodišnjih programa "Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge", a u tu svrhu osigurana su sredstva u iznosu od oko 33,5 milijuna kuna (opširnije ovdje).

Pročitano 998 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok