Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 01. 06. 2017.

"Oazina" medicinska gimnastika (V/2017)

Vježbanje u Društvenom centruVježbanje u Društvenom centruU mjesecu svibnju 2017. godine "Oazina" fizioterapeutkinja Antonija Papak držala je besplatnu grupnu medicinsku gimnastiku za korisnice starije od 60 godina te je pojedinačno posjećivala još devet korisnica, kojima je u njihovim kućama pružala fizioterapeutske usluge. Sve to odvijalo se u okviru projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Antonija obilazi sljedeće "Oazine" starije korisnice: Darinku, Etelku, Maricu, Mariju, Radmilu, Radojku, Smilju, Vukosavu i Zoru. Kako su naše bake, nažalost, u raznim zdravstvenim problemima, Antonija se svakoj od njih posvećuje na poseban način. Nekima od bakā odgovara masiranje, dok druge više vole razgibavanje i vježbe. Ukoliko "Oazina" fizioterapeutkinja smatra da im je potrebna dodatna njega, povede ih doktoru. Osim fizioterapeutskih usluga, Antonija im pripomogne i u svakodnevnim potrebama. Obilazi ih ponedjeljkom, srijedom i petkom u vremenu od 10 do 15:30 sati, zadrži se kod svake minimalno po sat vremena, a po potrebi i više.

Također ponedjeljkom, srijedom i petkom Antonija provodi medicinsku gimnastiku za osobe iznad 60 godina u zajedničkom prostoru Društvenog centra. Na svakom treningu skupi se desetak korisnica, ovisno o njihovim aktivnostima kod kuće. Trening traje sat vremena, uz ugodnu muziku i odlično društvo.

Da treninzi ne bi bili dosadni, Antonija je osmislila mnoštvo vježbi: na stolici, stojećki te na strunjači, uz nekoliko rekvizita: lopti, štapova, bučica. A kako bi vježbačicama razbila monotoniju, ali ih i iznenadila, povela ih je na trening u Nastavno-sportsku dvoranu, gdje također drži vježbe. Korisnice su bile oduševljene jer su se super provele i zabavile.Izlet u Nastavno-sportsku dvoranuIzlet u Nastavno-sportsku dvoranu

Najnovije vijesti Jovan

Vezane vijesti