Ispiši ovu stranicu
Utorak, 09. 05. 2017.

U Baranji obilježen Dan pobjede

Polaganje vijenaca u BatiniPolaganje vijenaca u Batini(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje-Baranja, ovdje-Beli Manastir, ovdje-Batina i ovdje-Batina-akademija)

U utorak, 9. V. 2017. godine, po tmurnom, hladnom, a povremeno i kišovitom vremenu, u Baranji je obilježena 72. godišnjica pobjede nad fašizmom u II. svjetskom ratu. Tom prilikom položeni su vijenci na antifašističke spomenike u Bolmanu, Branjinom Vrhu, Dardi, Jagodnjaku, Kneževu, Šećerani, Belom Manastiru i na partizanskom groblju u Belom Manastiru.

Vijence su polagale antifašističke organizacije iz Belog Manastira, Požege, Slatine, Vukovara i Apatina, lokalne samouprave iz Belog Manastira, Jagodnjaka i Draža, Koordinacija hrvatskih društava prijateljstva iz Zagreba i Baranjsko-ruskog društvo prijateljstva, stranke SDP i SDSS te srpske organizacije iz Belog Manastira, Osijeka i Vukovara.

Na Spomeniku pobjede u BatiniNa Spomeniku pobjede u BatiniCentralna proslava bila je na Spomeniku pobjede u Batini, gdje su vijence položile i hrvatske državne delegacije, ambasadori Rusije i Azerbajdžana Anvar Azimov i Kamil Hasijev te predstavnici ambasada Srbije i Kazahstana. Na svečanoj akademiji u Spomen-domu Batinske bitke govorili su predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Antun Kapraljević, potpredsjednik SABA RH Vladimir Jurić te ambasadori Hasijev i Azimov, obojica na hrvatskom jeziku. Prigodni kulturno-umjetnički program zajednički su pripremile Udruga ruskog govornog područja u Međimurju "Kalinka" iz Čakovca, Asocijacija mladeži ruskih sunarodnjaka u RH iz Zagreba i Baranjsko-rusko društvo prijateljstva.

(Opširnije o obilježavanju u Belom Manastiru vidjeti ovdje)

Najnovije vijesti Jovan

Vezane vijesti