MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 19. 09. 2009.

"Jesen u Baranji" – Sajam obrtništva i poduzetništva

Sajam obrtništva i poduzetništva
Štand Mirovne grupe Oaza
U subotu, 19. IX. 2009. godine, u 9 sati, a u sklopu ovogodišnje višednevne manifestacije "Jesen u Baranji", počeo je Sajam obrtništva i poduzetništva u belomanastirskoj Nastavno-sportskoj dvorani. Brojnim izlagačima iz Baranje, među kojima je bila je Mirovna grupa Oaza, pridružili su se i neki Slavonci.

Iako je "Oazina" ekipa pod vodstvom Ane Jeličić stigla među posljednjima, zahvaljujući bogatom iskustvu i vještini  prazan štand za tili je čas zablistao i bio spreman za prve posjetitelje, koji su se  pojavili odmah nakon otvaranja.

Sajam je otvoren u prisustvu gostiju iz gospodarstva i obrta iz cijele Osječko-baranjske županije. Dožupan osječko-baranjski Željko Kraljičak skrenuo je pažnju na problematiku funkcioniranja obrtništva i svih manjih poduzetnika u ovim kriznim ekonomskim prilikama, što se posebno odnosi na otežanu naplatu usluga i proizvoda. Upravo taj dio hrvatske privrede, koji se smatra najelastičnijim, došao je do krajnjih granica pa je vrlo teško predvidjeti kako će biti sutra, a još manje upuštati se u razvoj i nove investicije.

Sajam obrtništva i poduzetništva
Hrvatski zavod za zapošljavanje
Sajam obrtništva i poduzetništva
Štand P.G.D.I.ija
Udruga "Slama" izložila je izvan dvorane manji dio svojih skulptura od slame, a jednu veliku slamnatu rodu ostavila je da stražari i na Smotri folklora, koja je održana dan kasnije. Za vrijeme sajma posjetiocima su, obilazeći štandove, svirali tamburaši HKUD-a Beli Manastir.

Svaki se izlagač želio pokazati u najboljem svjetlu, kako izgledom štanda, tako i ponudom. Ali sajam k’o sajam. Ponuda je bila raznovrsna i šarolika, od jela i pića do najfinijeg veza, slikarija i nakita. Takmičarski duh izlagača osjećao se u zraku jer to nije bila samo izložba, već i prodajni sajam pa su svi željeli kupce upravo za svoje  proizvode. A kako je tko prošao zadržat će za sebe...

Sajam obrtništva i poduzetništva
Štand Hrvatske žene
Sajam obrtništva i poduzetništva
Štand Hrvatskog srca
Udruženje obrtnika Baranje, organizator sajma, svim je izlagačima uručilo zahvalnicu za učestvovanje na sajmu. I tako se, uz zvuke tamburice, komešanje i žamor posjetilaca, sajam polako primicao kraju. Ispunio je  očekivanja i organizatora  i izlagača, a završio je u narodnom stilu: porcijom graha.

Sajam obrtništva i poduzetništva
Hrvatsko-mađarski kulturni centar iz Bilja
Sajam obrtništva i poduzetništva
Kolo srpskih sestara iz Belog Manastira

Pročitano 714 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok