MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 18. 02. 2017.

Kuhani grah za "Oazine" korisnike

Ana i Ljubo pripremaju razvoz dodatnog toplog obrokaAna i Ljubo pripremaju razvoz dodatnog toplog obroka(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Pripremajući se za humanitarnu grahijadu, koja je održana na belomanastirskom Trgu slobode u subotu, 18. II. 2017. godine, vlasnik poznatog karanačkog restorana "Baranjska kuća" Vladimir Škrobo – Bajo, pozvao je "Oazu" da se priključi toj akciji i da toga dana dostavi porcije graha svojim korisnicima besplatnih toplih obroka.

"Oazina" aktivistica Ana, koja se brine o toplim obrocima, i razvozač Ljubo, koji ih svakog radnog dana dostavlja korisnicima na njihovom kućnom pragu, spremno su prihvatili poziv, čak odustali od nekih svojih porodičnih obaveza, pa su "Oazini" korisnici (njih 34) toga dana neočekivano dobili dodatni topli obrok u vidu ukusnog graha s kobasicama.

Broj 34 možda ne izgleda velik, ali treba imati na umu da se ti korisnici nisu skupili na jednom mjestu, nego da žive raštrkano na području Grada Belog Manastira i da razvozač mora doći na kućni prag svakoga od njih.

U članku u "Glasu Slavonije" o humanitarnoj grahijadi napisano je da su "ove godine organizatori ... počastili i sedamdesetak osoba kojima belomanastirska Mirovna grupa Oaza svakodnevno (osim vikendom) na kućni prag dovozi tople obroke". Bilo bi dobro kad bi ih stvarno bilo sedamdesetak jer su potrebe još i veće, ali su sredstva koje "Oaza" dobiva od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Grada Belog Manastira jedva dovoljna i za sadašnji broj. Bilo bi, naravno, još bolje kad uopće ne bi bilo potrebe da se nekome nosi besplatni topli oblik, ali...

(Opširnije: glas-slavonije.hr)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok