MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 24. 01. 2017.

Prezentacija Etnološkog centra kroz križaljke

'Skandi Feniks' br. 915'Skandi Feniks' br. 915U 915. broju "Skandi Feniksa", riječkog "enigmatskog tjednika" objavljenog 24. I. 2017. godine, stalna dvostrana rubrika "Podatak više" posvećena je belomanastirskom Etnološkom centru baranjske baštine (ECBB). Tekstualni dio rubrike na 16. stranici nastao je prilagođavanjem članka Ivice Getta iz "Glasa Slavonije" od 17. XII. 2016, u kome je temeljito opisan nastanak, sadržaj i značaj te belomanastirske znamenitosti.

Uz članak, objavljena je manja skandi-križaljka dimenzija 6x18 polja, sa slikom prednjeg dvorišta Etnološkog centra s karakterističnim bunarom u sredini, dok je na 17. stranici objavljena veća skandi-križaljka dimenzija 14x17 polja, sa slikom stražnjeg dvorišta u kome dominira vrtni paviljon.

Tematski, manja križaljka posvećena je baranjskoj multietničnosti, a veća samom ECBB-u jer su u nju uvršteni sljedeći tematski pojmovi: (1) "Etnološki centar baranjske baštine", (2) "Beli Manastir", (3) "retrofuturama" (u značenju "tradicija u futurističkom okruženju") i (4) "bunar" (koji dominira u prednjem dvorištu).

Kliknite na križaljku da biste je vidjeli u većem formatuKliknite na križaljku da biste je vidjeli u većem formatu

Križaljke su prenesene i na blog "Enigmatika (tupljenje i oštrenje)" te na neke fejsbukovske stranice. Glavni urednik "Skandi Feniksa" je Pero Galogaža iz Rijeke, koji je ujedno i predsjednik Hrvatskog zagonetačkog saveza te veliki zaljubljenik u baranjske vinske potencijale, a neparne brojeve uređuje Bjelovarčanin Željko Jandragić, čijom zaslugom je rubrika i dobila izgled koji se može vidjeti na faksimilima.

Kliknite na križaljku da biste je vidjeli u većem formatuKliknite na križaljku da biste je vidjeli u većem formatu

Pročitano 1799 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok