MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 07. 01. 2017.

"Oazina" medicinska gimnastika (XII/2016)

Vježbe bazirane na kralješniciVježbe bazirane na kralješniciU mjesecu prosincu 2016. godine, u okviru projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji", "Oazina" fizioterapeutkinja Antonija Papak držala je besplatnu grupnu medicinsku gimnastiku za korisnice starije od 60 godina te je pojedinačno posjećivala još devet korisnica, kojima je u njihovim kućama pružala fizioterapeutske usluge.

Ponedjeljkom, srijedom i petkom, od 15:30 do 16:30 sati, u zajedničkom prostoru Društvenog centra okupljalo se do deset korisnica koje su, pod Antonijinim vodstvom, izvodile vježbe bazirane na kralješnici. Osobe starije od 60 godina, naime, uglavnom imaju neki problem vezan za bolove u kralješnici, a vježbe se izvode na strunjačama, u stolici ili stojeći, uz rekvizite (štapove).

Osim vježbi za tijelo, radilo se i na psihičkom zdravlju, što i nije bilo teško kad korisnice čine veoma dobru grupu, u kojoj se smijeh i zabava isprepleću s vježbama za jačanje, istezanje te opuštanje na kraju treninga.

Uz vježbe u grupi, voditeljica Antonija jednom tjedno: ponedjeljkom, srijedom i petkom, od 10 do 15:30 posjećivala je devet "Oazinih" starijih korisnica, koje nisu u mogućnosti doći u Društven centar, a voljne su vježbati, masirati se ili im je potrebna fizioterapeutska ruka zbog njihovih tegoba. Bake Darinka, Etelka, Marica, Marija, Olga, Radmila, Radojka, Vukosava i Zora imaju zdravstvenih tegoba pa im fizioterapeutkinja posvećuje vrijeme sukladno tim tegobama. Muče ih razna bolna stanja kralješnice, bolni kukovi, koljena, ramena, slaba cirkulacija, parestezije (trnjenja) itd. Uz odgovarajuće i uporne vježbe takva stanja mogu se popraviti ili bar usporiti pogoršanja. Zato su korisnice zahvalne Mirovnoj grupi Oaza što se brine o njima.

Pročitano 961 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok