MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 03. 01. 2017.

Rad "Oazinog" šnajderaja (XII/2016)

Poklon-taburei spremni za prijevoz do korisnikaPoklon-taburei spremni za prijevoz do korisnikaU posljednjem mjesecu 2016. godine u "Oazinom" šnajderaju, koji vodi Jelena Opačić-Matijević, nije bilo besplatnog prepravljanja i krpljenja garderobe za socijalno ugrožene i starije osobe s područja Grada Belog Manastira. Razlog tome je što su krajem prethodnog mjeseca prestale raditi "Oazine" gerontodomaćice, koje su bile zaposlene preko javnih radova HZZ-a. Time su prestali i obilasci starijih korisnika kojima je pružana socijalna usluga pomoć u kući, a u okviru te usluge korisnici su mogli poslati u "Oazin" šnajderaj ono što je trebalo prepraviti ili zakrpiti.

Zato se "Oazina" krojačica više bazirala na Burzu odjeće i obuće, u kojoj veća količina garderobe ostaje nepodijeljena jer je nitko ne želi preuzeti. Od takve garderobe izrađeno je više poteških taburea, od kojih su dva ostala u društvenom centru, a ostali su donirani baranjskim dječjim vrtićima i Gradskoj knjižnici Beli Manastir (vidjeti ovdje, ovdje i ovdje). Takvim iskorištavanjem nepotrebne garderobe zadovoljna je i "Oazina" burza, a i korisnici Društvenog centra, djeca u dječjim vrtićima te posjetitelji Knjižnice.

Pročitano 711 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok