Ispiši ovu stranicu
Subota, 07. 01. 2017.

Dostava besplatnih toplih obroka (XII/2016)

Obrok kupljen iz donacije gradskih vijećnikaObrok kupljen iz donacije gradskih vijećnikaI u mjesecu prosincu 2016. godine "Oaza" je nastavila pružati socijalnu uslugu dostavu besplatnih toplih obroka starijim i nemoćnim građanima Belog Manastira i prigradskih naselja, financiranu sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Grada Belog Manastira. Uslugu trenutno koristi 36 naših starijih, bolesnih i radno nesposobnih sugrađana korisnika socijalne pomoći, kojima takav vid pomoći puno znači, kako financijski tako i moralno jer se osjećaju prihvaćenima u našem društvu.

U provedbu te usluge još su uključeni Centar za socijalnu skrb Beli Manastir sa svojim prijedlozima i savjetima i Crveni križ Osijek, koji svakodnevno dostavlja ukusne i mirisne obroke, koji se potom dijele odnosno distribuiraju na kućne adrese korisnika.

Tako je proteklog mjeseca "Oazinim" korisnicima dostavljeno 828 obroka i to 756 redovnih i 72 izvanredna, koja su bila iznenađenje za korisnike. Jedan dodatni obrok doniralo je karanačko Seljačko domaćinstvo - izletište "Tri mudraca" vlasnika Richarda Apela zvanog Riki (10. XII.), a drugi je išao za drugi dan Božića iz sredstava skupljenih donacijom gradskih vijećnika te tako uveličao spomenuti blagdan. Uime svojih korisnika "Oaza" zahvaljuje donatorima.

Najnovije vijesti Jovan

Vezane vijesti