MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 17. 12. 2016.

"Od starog pravimo novo" (9)

'Oazini' aktivisti na minus četiri stupnja'Oazini' aktivisti na minus četiri stupnja(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 17. XII. 2016. godine, s početkom u 10 sati, a po hladnom i tmurnom vremenu, "Oazini" aktivisti Ana, Jelena, Jovan, Ljubo, Stela i Vesna održali su na belomanastirskom Trgu slobode sedmu radionicu u okviru projekta "Od starog pravimo novo", kojega financira Grad Beli Manastir namjenskim sredstvima za sanaciju odlagališta.

Radionica je imala dva osnovna cilja. Prvo je trebalo okititi šest borova, koje je gradska uprava postavila na Trgu slobode, ispred sjevernog ulaza u praznički tunel ukrašen mnogobrojnim svjetiljkama. Borovi su okićeni ukrasima od reciklažnog materijala, koje su na prethodnim radionicama izradili "Oazini" kreativci i kreativke (vidjeti ovdje-1, ovdje-2, ovdje-3, ovdje-4, ovdje-5, ovdje-6 i ovdje-7).

Drugi je cilj bio montaža dva Snješka Bijelića na južnom ulazu u spomenuti tunel. Te figure ljudske veličine izradili su Ana i Ljubo također od reciklažnog materijala. Noseća konstrukcija napravljena je od metalnih šipki, tijelo od odbačenih automobilskih guma obojanih bijelom bojom, a ostali dijelovi od različitih otpadnih materijala.

A cilj je svih ovih radionica i projekta u cjelini da se građani Belog Manastira i Baranje upozore na to da otpad treba razvrstavati kako bi njegova što manja količina završila na odlagalištu, odnosno kako bi se što više otpada poslalo na – reciklažu pa i takvu kojom se od otpadnih materijala prave božićno-novogodišnji ukrasi. A dio tako napravljenih ukrasa: kuglice, anđelčiće i balerine, dijelit će se građanima na "Oazinom" štandu na adventskom sajmu u Belom Manastiru, koji će se održati u nedjelju, 18. XII. 2016. godine, s početkom u 17 sati.

Pročitano 1990 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok