MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 22. 10. 2016.

Održana tribina "Od zlata jabuka"

Jadranka Radošević i Milan DvornićJadranka Radošević i Milan Dvornić(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 22. X. 2016. godine, Srpsko udruženje žena (SUŽ) "Dukat" priredilo je u belomanastirskom Srpskom kulturnom centru, a u povodu Svjetskog dana jabuke, koji se obilježava 20. listopada (oktobra), tribinu pod nazivom "Od zlata jabuka".

Tribinu je prigodnim riječima otvorila predsjednica SUŽ-a Radmila Ognjenović. O simbolima jabuke u srpskim narodnim običajima kazivao je Milan Dvornić, naivni slikar i etnograf iz Belog Manastira, da bi u nastavku profesorica Jadranka Radošević, kićenim riječima kroz pjesmu, ukazala na vrijednost jabuke kao izvora zdravlja, ljubavi i plodnosti.

Na lijepo osmišljenoj tribini bile su članice raznih udruga te gosti i predstavnici Grada Belog Manastira. A tribina je završila kako i dolikuje: domaćinski, uz bogat izbor (po)slastica od jabuke, bolje rečeno bila je to "jabuka na hiljadu načina". A da večer ne bi bila brzo zaboravljena, svi gosti − među njima i "Oazina" aktivistica Ana Jeličić − dobili su na odlasku mali darak, a što drugo nego − crvenu jabuku.

 

Pročitano 820 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok