MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 26. 09. 2016.

Okrugli stol u Osijeku o nezaposlenosti mladih

Uvodničari na okruglom stoluUvodničari na okruglom stoluU ponedjeljak, 26. IX. 2016. godine, s početkom u 11 sati, u Volonterskom centru Osijek, koji se nalazi u Esseker centru, održan je okrugli stol na temu: "Nezaposlenost mladih – Kako filantropija može pomoći?" Okrugli stol je organizirala Zaklada Slagalica u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva. Na okruglom stolu bila je i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

U pozivu za taj okrugli stol pisalo je: "U okviru prvog hrvatskog Tjedna filantropije, koji počinje u subotu, 24. rujna, Zaklada Slagalica ovim okruglim stolom želi otvoriti diskusiju o ulozi filantropije u rješavanju nezaposlenosti mladih kao jednog od vodećih ekonomskih i društvenih izazova 21. stoljeća. Obrazovanje, obuke i prekvalificiranje te stažiranje i naukovanje su izgleda glavni recepti kojima vlast, poslovni sektor, ali i svi koji se bave filantropijom pokušavaju riješiti problem. Međutim, pitanje koje ostaje neodgovoreno, ali i koje se u tom kontekstu rijetko ili nikako ne postavlja, zapravo je kako stvoriti kritičnu količinu radnih mjesta koja će radikalno promijeniti postojeću situaciju?

Okrugli stol će tematizirati aktualnu situaciju u Republici Hrvatskoj i Osječko-baranjskoj županiji, ali i skrenuti pozornost na trenutnu ulogu filantropskih organizacija u Europi i svijetu po pitanju neizvjesne budućnosti mladih".

Nakon uvodnog obraćanja Branke Kaselj, upraviteljice Zaklade Slagalica, uvodničari / uvodničarke na okruglom stolu bili su:

  • Cvjetana Plavša Matić, mag. oec., upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva – "Filantropija u Hrvatskoj i Europi"
  • mr. sc. Romana Kovačević, mag. jur., pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo Grada Osijeka i savjetnica upravitelja Zaklade "Srce grada Osijeka" –"Socijalno ugroženi, mladi i potencijalno nezaposleni – uloga nove osječke zaklade"
  • Lejla Šehić Relić, izvršna direktorica Volonterskog centra Osijek – "Volontiranje kao doprinos zapošljivosti mladih"
  • Bela Ikotić, udruga "Osijek Software City" – "Razvoj ekosustava u industriji – preduvjet za razvoj"

Sudionici okruglog stolaSudionici okruglog stolaOkrugli stol je moderirala dr. sc. Julia Perić, docent na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Nakon uvodničara, razvila se rasprava o volontiranju, o kulturi davanja, o nezaposlenosti mladih i kako ih uključiti u svijet filantropije.

U okviru prvog hrvatskog Tjedna filantropije još će se održati sljedeći sadržaji:

Četvrtak, 29. IX. 2016.

Koncert Ksenije ErkerKoncert Ksenije Erker"Filantropska šetnja Osijekom"

Početak šetnje je u Tvrđi, ispred Muzeja Slavonije, u 17 sati, uz pratnju turističkog vodiča. Građani će se moći upoznati s bogatom filantropskom poviješću grada Osijeka. Sudionici u šetnji dobit će kupon za besplatnu knedlu u slastičarnama "Slasta".

Petak, 30. IX. 2016.

Koncert Ksenije Erker "Takvim sjajem može sjati - susreti s Arsenom"

Dobrotvorni koncert počet će u 20 sati u Dječjem kazalištu u Osijeku, Trg bana J. Jelačića 19. Cjelokupan prihod od prodaje ulaznica namijenjen je Fondu Superseniori, koji je namijenjen poticanju aktivnijeg uključivanja starijih osoba u zajednicu.

Pročitano 1297 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok