MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 21. 08. 2009.

Nova premetaljka o Belom Manastiru

Iz Kviskoteke Roberta pauletića
Irena, gdje ja to blistam?
Zagrebački enigmatski časopis "Kviskoteka", čiji je glavni urednik poznati splitski kvizaš Robert Pauletić, ima rubriku za mlade rješavače s neobičnim nazivom: Poteži, mali neznanče: Kvisko Kid. U toj rubrici, a u 758. broju  od 21. VIII. 2009. godine, objavljena je premetaljka (anagram) s nadnaslovom "Najveći baranjski grad" i s postavkom: IRENA, BLISTAM!

Autor te premetaljke istaknuti je osječki anagramist Alan Marinić, koji – pored ostalog – pjeva i u zboru Opere osječkog HNK-a.

Premetaljku će, vjerujemo, riješiti svaki čitalac ovih redova pa rješenje nećemo navoditi. Jedino ćemo napomenuti da nadnaslov nije baš najprecizniji jer se ne radi o "najvećem baranjskom gradu", nego o – jedinom, bar kad je hrvatski dio Baranje u pitanju.Inače, o Belom Manastiru dosad je sastavljeno barem dvadesetak premetaljki, od kojih je većina objavljena u hrvatskim i srpskim enigmatskim (i neenigmatskim) listovima. Trebalo bi skupiti sve te premetaljke i objaviti ih na jednom mjestu.

Pročitano 635 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok